SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razpisana sredstva za povečanje vrednosti gozdov

3

termometer

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni razpis za povečanje gospodarske vrednosti gozdov iz programa razvoja podeželja 2007-2013 za leto 2010.

Za investicije v gozdno infrastrukturo je razpisanih 2,5 milijona evrov. Prijavo morajo kandidati poslati na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja priporočeno po pošti ali oddati v vložišče med 27. decembrom in 1. marcem, so sporočili s kmetijskega ministrstva.

Predmet podpore v okviru ukrepa so naložbe v gradnjo in rekonstrukcijo gozdnih cest in gozdnih vlak ter pripravo gozdnih vlak. Cilj ukrepa je izboljšanje učinkovitosti gospodarjenja z zasebnimi gozdovi prek boljše izrabe proizvodnega potenciala gozdov, uvajanja proizvodnih izboljšav pri sečnji in spravilu lesa ter povečanja varnosti pri delu v gozdu. Uresničitev tega cilja bo med drugim prispevala tudi k povečanju produktivnosti dela v gozdarstvu, kar je skladno z nacionalno in EU gozdarsko strategijo.

Do podpore v okviru tega ukrepa so upravičene pravne ali fizične osebe, ki so lastniki ali solastniki zasebnih gozdov, združenja pravnih in fizičnih oseb lastnikov gozdov ter občine in zveze občin, ki imajo v lasti gozd v Sloveniji. Delež prispevka EU v celotnih javnih izdatkih znaša 75 odstotkov.

Za celotno programsko obdobje do leta 2013 je na tem ukrepu na voljo približno 25 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin