SiolNET. Posel danes Novice
Vsebino omogoča ZEMA D.O.O.

Foto: arhiv naročnika

 • Messenger
 • Messenger

Razkrivamo: zamolčana skrivnost uspeha

Mastermind Aleksander Sinigoj | | Foto:
Vsebino omogoča ZEMA D.O.O.

Foto: arhiv naročnika

Zakaj so nekateri ljudje uspešni, drugi ne? Zakaj nas v osnovni šoli učijo matematiko, slovenščino, fiziko ipd., nihče pa nam ne pove, kako uspeti, kaj je resnična skrivnost uspeha? Pozor: skrivnost vašega uspeha se ne skriva v tem, kar veste, da ne veste, temveč v tem, kar sploh ne veste, da še ne veste.

Ali res drži teza, da so nekateri preprosto rojeni pod srečno zvezdo? Kaj mislite?

Ko pobliže pogledamo, kaj loči neuspešne in uspešne ljudi, lahko ugotovimo, da je razlika na prvi pogled neopazna, vendar uspešni ljudje počnejo nekaj, kar drugi ne.

Uspešni ljudje sebi in drugim postavljajo dobra vprašanja. Dobra vprašanja vodijo v pozitivno, konstruktivno in proaktivno razmišljanje in delovanje. Dobra vprašanja vodijo v dobro, pozitivno čustveno stanje. Dobra vprašanja vodijo k dobrim odločitvam. Slaba vprašanja po drugi strani vodijo v slabo čustveno stanje, v smer razmišljanja, ki vodi proč od ciljev. Slaba vprašanja največkrat prinesejo tudi slabe odločitve. Uspešni ljudje imajo k uspehu naravnano t. i. temeljno vprašanje. Gre za eno in isto vprašanje, na katerem temelji praktično vse vaše življenje in ki ima lahko sicer več različnih variacij, vendar si ga ljudje postavljamo večji del časa.

Temeljno vprašanje je največkrat krivec za naš neuspeh in vir naše slabe volje. Kadarkoli se nekaj zgodi (dobrega ali slabega), je temeljno vprašanje tisto, ki si ga najprej zastavimo. O tem vprašanju razmišljamo, razglabljamo v mislih. Včasih ga tudi izrečemo na glas. Temeljno vprašanje lahko ima več različnih odtenkov, ki vse vodijo bolj ali manj v isto smer. Katera so slaba temeljna vprašanja: Zakaj se to meni dogaja? Kaj sem naredila takšnega? Kdaj bo tega konec? Dobro temeljno vprašanje je vaša formula za uspeh. Slabo pa vaša garancija za neuspeh.

Kdo so ljudje, ki so uporabljali dobra temeljna vprašanja kot temelj svojega uspeha?

Mastermind Aleksander Sinigoj | Foto:

Bill Gates je čisto vsako jutro, ko je bil še zaposlen na Microsoftu, namenil nekaj časa za viharjenje možganov in pretresanje ključnih vsebin podjetja z uporabo dobrih vprašanj. Steve Jobs je uporabljal pri svojem delu vprašanja za odličen dizajn in za poenostavitev proizvodnje. Michael Phelps, dobitnik kar 28 olimpijskih medalj, je uporabljal dobra vprašanja za to, da je zbral okrog sebe najboljšo ekipo in motiviral sebe za trdo delo. Uspešni imajo temeljno vprašanje, ki jih usmerja k cilju in uspehu.

Ko opazujete ljudi okrog sebe in opazite tiste, ki so uspešni, pozitivni, samozavestni, je skoraj čisto vedno razlog v kakovosti vprašanj, ki si jih postavljajo.

Slaba vprašanja, slabi odgovori. Dobra vprašanja, dobri odgovori. Dobra vprašanja so ključ do vašega uspeha.

Mastermind Aleksander Sinigoj | Foto:

Na kaj morate biti še posebej pozorni pri izbiri vašega temeljnega vprašanja? In sicer na to:

 • katero vprašanje izberete, glede na svoje trenutno stanje,
 • kakšne so lahko negativne posledice tega vprašanja,
 • v kakšno čustveno stanje vas vprašanje usmerja,
 • ali obstaja vprašanje, ki bi lahko bilo bolj primerno za vaš uspeh ali preboj.

Če vas zanima, kako lahko uporabite dobra vprašanja, kako izberete oz. sestavite svoje temeljno vprašanje, vabljeni na brezplačni webinar: SKRIVNOST USPEHA. Teza, da so nekateri ljudje rojeni pod srečno zvezdo, preprosto NE drži. Uspešni ljudje uporabljajo vprašanja in tudi svoje temeljno vprašanje uporabljajo pravilno, v smeri želenih ciljev za razliko od neuspešnih ljudi, ki se s slabimi vprašanji največkrat vrtijo v začaranem krogu.

Na webinarju se boste naučili:

 • kdo so ljudje, ki znajo postavljati dobra vprašanja,
 • zakaj je vprašanje "zakaj" največkrat napačno uporabljeno,
 • kdaj uporabljati zaprta, kdaj odprta vprašanja,
 • kako lahko z dobrimi vprašanji sebe in druge usmerite k uspehu, ki si ga želite,
 • kaj je zamolčana skrivnost uspeha, ki bi jo vsak moral poznati.

Mastermind Aleksander Sinigoj | Foto:

Če trenutno nimate v svojem življenju toliko denarja oziroma financ, kot bi si želeli, ali pa si želite doseči več na področju kariere ali se celo usmeriti na samostojno podjetniško pot, morda vas zanima, kako z vprašanji pomagati svojemu otroku, ali pa bi radi našli partnerja oziroma izboljšali obstoječ partnerski odnos, se prijavite na brezplačni webinar.

Brezplačni webinar bo potekal v ŽIVO, tako da boste lahko postavljali tudi vprašanja.

Webinar je namenjen vsem, ki bi radi:

 • naredili preboj na področju financ,
 • izboljšali svoje karierno področje ali celo začeli lastno podjetniško pot,
 • našli partnerja, ki si ga želite, ali izboljšali odnos z obstoječim partnerjem,
 • izboljšali odnose z otroki, starši, prijatelji, sodelavci,
 • postali bolj samozavestni, disciplinirani, motivirani itd.

Webinar je za vas, če bi radi naredili preboj v svojem življenju in uporabili zamolčano skrivnost uspeha, ki bi jo morali izvedeti že v osnovni šoli.

Dr. Aleksander Šinigoj | Foto: Dr. Aleksander Šinigoj

O predavatelju: Dr. Aleksander Šinigoj je predavatelj in strokovnjak za osebnostno in poslovno rast. Predaval je že v 22 državah na štirih celinah. Je avtor knjige Preboj ZDAJ, ki številnim ljudem pomaga pri premiku oz. preboju v življenju. Spoznajte skrivnost uspeha in se naučite postaviti svoje lastno temeljno vprašanje. Na njegov brezplačni webinar se lahko prijavite na tej povezavi.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin