SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne le Grki, tudi Hrvatje prodajajo svoje otoke

2

termometer

 | Foto:
Kriza očitno spodbuja iskanje možnosti za preživetje. Naprodaj je tudi otok v največjem od jezer v Narodnem parku Plitvice.

Ne samo zelo zadolženi in obubožani Grki, ki jih zelo stiskata kriza in Bruselj, tudi naši južni sosedje, ki se pripravljajo na poletni vstop v Evropsko unijo, vse bolj razprodajajo svoje premoženje. Kanadsko podjetje Private Islands, ki je globalno specializirano za posredovanje pri nakupu ali najemu nepremičnin po svetu, na svoji spletni strani ponuja tudi nakup edinega otoka v sklopu Narodnega parka Plitvice.

Otok v narodnem parku, v katerem ni mogoče graditi Kupec bo ob plačilu 350 tisočakov dobil še okoli osemnajst tisoč kvadratnih metrov, kar prvotno ceno kvadratnega metra zniža na 11 evrov. Seveda pa omenjeni posrednik, družba Private Islands, priznava, da je otok v narodnem parku Plitvice, zato hrvaška uradna politika ne dovoljuje gradnje na tem otoku.

Naprodaj številni mali otoki, za katere vlada zanimanje zlasti med Nemci Omenjeni primer pa ni osamljen primer ponudbe otokov pri naših južnih sosedih. Nepremičninska agencija Biliškov iz Zagreba ponuja tudi številne manjše otoke v Jadranskem morju. Naprodaj so tako mali otoki v okolici Malega Lošinja, Kornatov, Šibenika in Trogirja. Kot poročajo hrvaški mediji, je zanimanje za nakup otokov iz leta v leto večje zlasti pri Nemcih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin