SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Naučite se trgovati s ceno zlata

Oglasno sporočilo

Cena zlata je od začetka leta močno upadla, skoraj za 10 odstotkov, vendar veliko dejavnikov trenutno govori v prid zlatu.

Fortrade_zlato | Foto:

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravili brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu". Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu" prenesite tukaj.

Zdi se, da se svetovni spor stopnjuje povsod. Konflikt v Ukrajini ne kaže znakov umirjanja. Napetosti med ZDA in Kitajsko zaradi Tajvana naraščajo in nekateri analitiki menijo, da bi Kitajska lahko vojaško ukrepala do konca leta.

Severna Koreja je letos na Južno Korejo izstrelila več raket kot kadarkoli prej, prav tako na Japonsko, ameriške vojaške ladje pa patruljirajo na tem območju.

Prejšnji teden, na Bližnjem vzhodu, sta ZDA in Savdska Arabija izjavili, da pričakujeta, da bo Iran v prihodnjih dneh začel napad na naftne objekte. Sam Iran se je v zadnjih tednih spopadel z državljanskimi in verskimi nemiri, za katere je obtožil Združene države.

Običajno je, da več vojaških ali morebitnih sporov, ki izbruhnejo hkrati, kot so našteti, vlagatelje spodbudi k nakupu zlata.

Fortrade_zlato_2 | Foto:

Cena je še vedno nizka tudi zaradi trenutnega dviga obrestnih mer, zato so naslednji koraki Feda izjemno pomembni. Trenutno obstaja 50 odstotkov možnosti, da bo Fed decembra zvišal obrestne mere za 50 bazičnih točk, celo JP Morgan je namignil, da bo vrednost delnic in zlata narasla, če se decembra zgodi nepričakovan dvig za 25 bazičnih točk.

Zadnji argument v prid zlatu je tehničen: ko zlato doseže tako imenovano "najnižjo" ceno 1.615 dolarjev, se vrne, ker trgovci menijo, da je to izjemno poceni.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno zlata na spletu" prenesite tukaj.

Viri: Bloomberg, Investing

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD, in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo vsega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato bodite prepričani, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali vlaganje v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko pomenijo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne pomeni ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev o točnosti ali popolnosti teh informacij; zato vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin