Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2010,
20.23

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 7. 12. 2010, 20.23

7 let, 2 meseca

Nadzorniki Pošte so Haucu znižali plačo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadzorni svet Pošte Slovenije se je na seji seznanil s poslovanjem družbe v letošnjih prvih desetih mesecih; direktorju Haucu pa je mesečno plačo znižal z zdajšnjih 9418 na 7105 evrov bruto.

Kot je po seji povedal prvi nadzornik Klemen Grošelj, je družba poslovanje zaključila z dobičkom, ki je višji kot v enakem obdobju lani ter višji od načrtovanega za to obdobje.

Grozila mu je razrešitev Po poročanju POP TV so nadzorniki generalnemu direktorju Alešu Haucu znižali plačo, na kar naj bi ta pristal, saj naj bi mu v nasprotnem primeru grozila takojšnja razrešitev. Do odločitve o znižanju plače je prišlo tri mesece in pol od razkritja, da generalni direktor državne pošte na mesec prejema domnevno kar 2300 evrov bruto previsoko plačo, je poročala POP TV.

Na maratonski seji so tako nadzorniki Haucu mesečno plačo znižali z zdajšnjih 9418 na 7105 evrov bruto. Ni pa podatka, da bi od njega zahtevali tudi razliko v preveč izplačanih plačah. Druga možnost je, da bo o tem odločalo sodišče.

Komisijama bodo posredovali gradiva o brezplačnikih Nadzorni svet se je seznanil tudi s poslovanjem Pošte Slovenije s podjetjema Zame-tek in Progresija ter sprejel sklep, da novo pridobljena gradiva posreduje agenciji za upravljanje kapitalskih naložb države, Policijski upravi Ljubljana, protikorupcijski komisiji in parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje t. i. brezplačnike.

Seznanili so se s potekom pogajanj o novi kolektivni pogodbi Nadzorniki so se sicer seznanili z aktivnostmi pri prenovi strateškega razvojnega programa Pošte Slovenije za obdobje do leta 2015 in poročilom o obvladovanju tveganj. Soglašali so tudi s predlogom poslovodstva o izplačilu dela plač iz naslova poslovne uspešnosti za leto 2010 zaposlenim ter se seznanili s potekom pogajanj za sklenitev nove kolektivne pogodbe.

Nadzorni svet je sprejel tudi nova izhodišča za določitev plač poslovodstva, a več pojasnil o tem Grošelj po seji ni želel dati.

Ne spreglejte