Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2011,
10.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 1. 2011, 10.17

7 let, 2 meseca

Lenič prvi teden vodenja Abanke v podroben vpogled poslovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novi predsednik uprave Abanke Vipa Jože Lenič bo prve tedne delovanja v banki namenil podrobnejšemu spoznavanju z organizacijo in zaposlenimi ter notranjemu vpogledu poslovanja.

Ob pripravi letnega poročila za 2010 bo ponovno preveril začrtane poslovne cilje in sprejete strategije. Kot so navedli v tretji največji slovenski banki, ki jo od ponedeljka vodi Lenič, bodo cilji sprejete strategije banke v letošnjem letu vključevali tudi dinamično dogajanje v povezavi z lastniškimi razmerji v Abanki.

Aprila o podrobnejših načrtih

"Abanko dobro poznam, saj sem se z njo srečeval na svoji dosedanji poslovni poti kot predsednik uprave Kapitalske družbe in Zavarovalnice Triglav. Vedno sem jo ocenjeval kot dobro banko, ki ima velik potencial na področju finančnih storitev in sposobne kadre, ki ta pričakovanja lahko uresničijo," je ob nastopu položaja poudaril Lenič.

Podrobnejše načrte bo Lenič s članoma uprave Radovanom Jerebom in Gregorjem Hudobivnikom predstavil predvidoma v aprilu, po javni objavi revidiranih poslovnih rezultatov za preteklo leto.

Lenič je položaj prvega moža Abanke nastopil potem, ko mu je Banka Slovenije izdala dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave banke. Z njegovim nastopom na mesto predsednika uprave je začel celotni upravi teči petletni mandat.

Nadzorni svet Abanke Vipa je Leniča na položaj predsednika uprave z odložnim pogojem pridobitve licence imenoval 17. novembra lani in tako zaključili postopek za dopolnitev uprave banke.

Narat bo nasledil Bohoriča

Postopek na dopolnitev uprave banke so nadzorniki sprožili, potem ko Matej Narat, njihov kandidat za prvega moža banke, ni dobil dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje te funkcije. Narat bo marca letos na položaju predsednika uprave Save sicer nadomestil dolgoletnega prvega moža družbe Janeza Bohoriča.

Abanko od konca aprila vodi dvočlanska uprava pod Jerebovim vodstvom, saj je takrat dotedanji prvi mož Abanke Aleš Žajdela tragično preminil v prometni nesreči.

Ne spreglejte