Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2011,
15.16

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mura

Ponedeljek, 28. 11. 2011, 15.16

7 let, 2 meseca

Kupca Mure napovedujeta povrnitev ugleda njenih znamk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Solastnika Aha Skupine sta predstavila nakup in načrte "zdrave Mure" ter ob tem napovedala povrnitev ugleda Murinih blagovnih znamk in ohranitev konkurenčnosti pri sodelovanju s tujimi partnerji.

V torek bodo plačali zadnji del kupnine v višini 1,8 milijona evrov in dobili tudi 4,4 milijona od skupno 5,8 milijona evrov državne pomoči, sta povedala solastnika Aha Skupine Mojca Lukančič in Nigel Buxton.

"Zdravo jedro Mure" so kupili za 9,653 milijona evrov Aha Moda iz Aha Skupine bo v torek plačala še blagovne znamke Mure in opremo in s tem končala leto in pol trajajoči nakup "zdravega jedra Mure", ki ga je 29. avgusta na dražbi kupila za 9,653 milijona evrov. V prodajnem paketu so bili družba Mura in partnerji, ki vključuje družbo Mura EHM (Evropska hiša mode), zagrebško družbo Mura, trgovina in storitve, blagovni znamki Mura in e.mura, nepremičnine na matični lokaciji Plese v Murski Soboti ter proizvodne, pomožne, informacijske in drugo opremo.

Tolikšnih birokratskih zapletov iz tujine niso vajeni Lukančičeva je povedala, da pri nakupu niso pričakovali takih birokratskih zapletov, saj je mogoče v tujini zdravi del podjetja kupiti v nekaj mesecih, v tem primeru pa je to trajalo leto in pol.

"Mura mora najprej povrniti ugled svojim blagovnim znamkam, pritegniti moramo ljudi z mednarodnimi izkušnjami v dizajnu in trženju, Murinim tradicionalnim oblačilom želimo dodati tudi mladostno igrivost, pri mednarodni kooperaciji nameravamo kratkoročno izkoristiti dobro lokacijo, dolgoročno pa se spopasti s konkurenčnostjo ter usposabljati kadre in v Murski Soboti ustanoviti tekstilno in šolo za oblikovanje," je dejala Lukančičeva.

"Lepše kolekcije, dosegljive cene in dobre obleke" Buxton je napovedal "lepše in lepše kolekcije, dosegljive cene in dobre obleke" ter se zavezal, da bosta storila vse za novo uspešno poglavje Mure v Aha Skupini, ki ima 2500 zaposlenih in letno realizacijo 100 milijonov evrov.

V družbah Mura in partnerji ter Aha Moda, ki se bosta prihodnje leto združili v Aha Muro, je zdaj zaposlenih 1563 delavcev, prav toliko pa jih mora imeti novi lastnik zaposlenih za nedoločen čas, da mu pripada omenjena subvencija. Drugi del subvencije bo dobil prihodnje leto.

Delavci pričakujejo pametno vlaganje denarja 1221 zaposlenih v Muri in partnerjih ima minimalno plačo, kot je povedal predsednik sindikata Dušan Kuplen, pa se z direktorjem Mure in partnerjev Milanom Mörcem pogovarjajo o izplačilu božičnice in dodatka za navzočnost na delu, sicer pa delavci pričakujejo, da bodo novi lastniki denar vložili pametno in da se bo to obrestovalo vsem.

Ne spreglejte