Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
16.57

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adria Airways dokapitalizacija Zvonko Černač

Četrtek, 20. 6. 2013, 16.57

1 leto, 4 mesece

"Javnost bi morala biti seznanjena s poslovanjem Adrie Airways"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Adria Airways je na seznamu državnih naložb za prodajo, zato je toliko bolj pomembno, da se javnost seznani s tem, zakaj dokapitalizacija tega letalskega prevoznika ni prinesla ustreznih učinkov."

To je v izjavi za medije dejal poslanec SDS Zvonko Černač. Prepričan je, da bi morala biti seja parlamentarnih odborov o dokapitalizaciji Adrie zato javna.

Černač se je danes odzval na odločitev, da bodo člani parlamentarnih odborov za gospodarstvo, za finance in monetarno politiko ter za infrastrukturo in prostor o problematiki državne dokapitalizacije Adrie Airways in njenem poslovanju razpravljali za zaprtimi vrati.

Zaprtje seje za javnost je sicer v imenu NSi sprva predlagal Jožef Horvat, ki je pojasnil, da kot poslanec ne bi želel odgovarjati, da bi Slovenija zaradi javne obravnave morda občutljivih podatkov plačevala penale. Horvat je sicer ta predlog umaknil, vendar pa je zaprtje seje za javnost v imenu SD nato predlagal Matjaž Han, njegov predlog pa je dobil podporo.

Černač je kasneje v izjavi novinarjem dejal, da izdatna dokapitalizacija Adire Airways, ki se je zgodila v času takratne vlada Boruta Pahorja septembra 2011, ni prinesla ustreznih učinkov. Zato ga zanima, zakaj je družba tudi po izdatni dokapitalizaciji po dveh letih vredna manj, kot je bila pred tem.

"To vprašanje je pomembno tudi zato, ker Adria Airways ni edino podjetje, ki je bilo na tak način dokapitalizirano z namenom, da bi poslovalo bolje, da bi se ohranila delovna mesta, rezultatov pa ni oz. so ravno obratni," je poudaril Černač.

Adria Airways po javno dostopnih podatkih posluje slabše kot v času, ko ji je bila dokapitalizacija odobrena, beleži pa tudi upad števila potnikov. "Padec števila potnikov je bil lani 15-odstoten, ob tem pa se je svetovni letalski potniški promet povečal za 5,3 odstotka. Tudi ostali kazalci poslovanja so zaskrbljujoči," je opozoril Černač.

Po njegovem mnenju namreč podjetja, ki so bila v imenu "nacionalnega interesa na ta način podprta", poslujejo slabše kot pred tem in imajo še večje probleme. Prepričan je, da ima vladajoča koalicija z javno obravnavo teh vprašanj očitno probleme, zato je bila seja danes najprej zaprta za javnost, nato pa še prekinjena.

Poudaril je, da bodo v SDS vztrajali, da se javnosti podrobno predstavijo podatki o poslovanju družbe v preteklih letih in podatki o tem, kdo vse je bil deležen bonitet v obliki poceni letalskih kart. "Denar za te zgrešene privatizacijske zgodbe, ki so se dogajale v imenu javnega interesa, bomo plačali vsi, ki plačujemo davke," je še dodal Černač.

Nujno sejo treh parlamentarnih odborov je sicer zahtevala poslanska skupina SDS, ki meni, da morajo davkoplačevalci izvedeti, kako poteka sanacija Adrie in kako podjetje posluje. Med drugim želijo vlado in Adriino upravo pozvati, da podrobno predstavijo poslovanje podjetja od dokapitalizacije leta 2011 naprej. Seja se bo nadaljevala v petek, ko bo tako kot danes, zaprta za javnost.

Ne spreglejte