Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 12. 2010,
7.11

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 12. 2010, 7.11

7 let, 2 meseca

Hauc želi sestanek z Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc se, kot kaže, ne namerava odzvati povabilu na sestanek s predsednikom nadzornega sveta Klemnom Grošljem.

Grošelj je konec preteklega tedna napovedal, da bo od Hauca zahteval odstop. Hauc pa je raje zaprosil za skupni sestanek obeh z vodstvom Agencije za upravljanje kapitalskih naložb. Kot so sporočili iz Pošte Slovenije, je prvi mož družbe danes zaradi Grošljevih izjav v nekaterih medijih, v katerih je Hauca osumil kaznivega dejanja, kar ta sicer ostro zavrača, agencijo zaprosil za omenjeni sestanek. Na njem naj bi se predstavniki lastnika družbe, predsednik nadzornega sveta in generalni direktor pogovorili o odnosu med nadzornim svetom in poslovodstvom ter o prihodnjem delu med nadzornim svetom in poslovodstvom družbe v smislu izboljšanja prakse korporativnega upravljanja družbe.

"To je bistvenega pomena za uspešnost Pošte Slovenije" "To je bistvenega pomena za uspešnost Pošte Slovenije, ki bo letos presegla načrtovani dobiček in predvidoma zaključila letošnje poslovno leto z odličnim poslovnim rezultatom," je v izjavi za javnost zapisal Hauc, ki je sicer za dodatna pojasnila nedosegljiv.

"Gre za njegovo novo pobudo" Grošelj pa je pojasnil, da sta bila za dogovorjena za sestanek, zaenkrat pa je seznanjen zgolj s SMS sporočilom Hauca, da želi skupni sestanek pri vodstvu agencije. "Gre za njegovo novo pobudo," je pojasnil Grošelj, ki tega, kdaj se bo skupni sestanek zgodil, za zdaj še ne ve. Ob tem je izrazil razočaranje, saj se po njegovem običajno komunikacija ne začne tako, da se naroči pravno mnenje, ki spodbija avtoriteto nadzornega sveta, potem pa se prosi za sestanek z agencijo.

Kot so pisale Finance, naj bi Grošelj vzrok za menjavo Hauca našel v pravnem mnenju, ki naj bi kazalo dovolj utemeljenih sumov za nekatera sporna dejanja, da lahko sedanjega prvega moža pošte, ki je na tem mestu od junija 2005, ovadijo. Grošelj je takrat več podrobnosti obljubil v današnjem sporočilu za javnost, a je danes dejal, da se mora o ugotovitvah najprej pogovoriti z ostalimi člani nadzornega sveta, kar naj bi se po neuradnih informacijah zgodilo še danes popoldne.

Grošelj: Izvajal sem zgolj aktivni nadzor v skladu z zakonodajo Sicer pa je prvi nadzornik Pošte Slovenije tudi zavrnil vse obtožbe o različnih pritiskih nadzornikov na zaposlene, o katerih je bilo konec preteklega tedna premierju Borutu Pahorju poslano tudi pisno poslansko vprašanje. Kot je dejal, je želel le to, da se mu ne bi ponovila zgodba s prejšnjim nadzornim svetom, izvajal je namreč zgolj aktivni nadzor v skladu z zakonodajo.

"Ni bilo nobenega tajnega snemanja" "Nisem zasliševal ljudi, ki delajo na poštnih okencih, pač pa sem se pogovarjal z ljudmi, ki so direktorji sektorjev, poslovnih enot, svetovalci poslovodstva, torej gospodov, ki imajo pretežno individualne pogodbe in so že vajeni poročanja nadzornemu svetu. Prav tako ni bilo nobenega tajnega snemanja, pač pa je bil v skladu s poslovnikom nadzornega sveta na mizi snemalnik, poslovodstvo je bilo s tem seznanjeno in bi celo samo moralo poročevalce o tem obvestiti," so le nekatere od obtožb, ki jih je Grošelj zavrnil in dodal, da bo pri odstavitvi Hauca vztrajal.

Pahor Haucu zaupa vodenje ustanove V zvezi z aktualnim dogajanjem na Pošti Slovenije pa naj bi se na srečanju s premierom Pahorjem, ki je bilo sicer namenjeno projektom Evropske prestolnice kulture (EPK), pogovarjal tudi mariborski župan Franc Kangler.

Kot so po sestanku sporočili iz Mestne občine Maribor, je bilo iz pogovora razumeti, da Pahor vodenje ustanove zaupa Haucu, saj pošta pod njegovim vodstvom uspešno posluje. Kangler zato upa, da bo edina državna ustanova, ki ima sedež v Mariboru, ohranila sedanje vodstvo še naprej in da se nad njim ne bodo izvajali politični pritiski.

Ne spreglejte