SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Durs po pomoti nakazal preveč dohodnine, zdaj poziva, da jo vrnete

1

termometer

 | Foto:
Davčna uprava RS (Durs) je 4873 zavezancem iz prve tranše pomotoma nakazala dvojni znesek vračila dohodnine za leto 2013 v skupni višini 1,29 milijona evrov.

Razlog za to je človeška napaka, davčne zavezance, katerih neupravičeno vračilo presega pet evrov, pa poziva k vračilu. Kot so sporočili iz Dursa, so dvema odstotkoma upravičencev, ki so bili v prvi tranši upravičeni do vračila dohodnine za leto 2013, pomotoma nakazali dvojni znesek. Napako obžalujejo.

Davčni zavezanci, ki bodo znesek preplačila vrnili, naj se se ravnajo po navodilih svojih bank. Pri plačilu ne bodo plačali bančne provizije, saj se je Durs o tem dogovoril z Združenjem bank Slovenije in poslovnimi bankami, so izpostavili v Dursu.

Preverite, ali ste med tistimi, ki morajo vrniti preplačan znesek Davčni zavezanci, ki niso prepričani, ali so pomotoma prejeli dvojno vračilo dohodnine, lahko to preverijo na spletni strani eDavki. V ta namen v iskalnik vpišejo svojo davčno številko. Če so prejeli dvojno vračilo, se jim bo obvestilo o tem izpisalo na spletni strani.

Zavezancem, katerih neupravičeno vračilo znaša manj kot pet evrov, teh je 343, bodo sredstva pobotali pri naslednji davčni odmeri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin