Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2010,
11.39

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 7. 12. 2010, 11.39

7 let, 2 meseca

Davčna uprava Merkurjeve delavce poziva k obnovi postopka odmere dohodnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Davčna uprava je Merkurjeve delavce pozvala k obnovi postopka za odmero dohodnine za leto 2009, saj so se pojavila nova dejstva, ki niso bila ugotovljena v prejšnjem postopku.

V postopku davčnega nadzora je davčna uprava ugotovila, da je Merkur delavcem decembra lani nakazal dodatno izplačilo, vendar ni obračunal in plačal akontacije dohodnine.

Merkur tudi ni obračunal niti plačal prispevkov za socialno varnost Prav tako Merkur delavcem od tega dodatnega izplačila ni obračunal niti plačal prispevkov za socialno varnost. Na davčni upravi navajajo, da je posebni davčni urad v Merkurju opravil davčni inšpekcijski nadzor davkov in prispevkov od dohodkov fizičnih oseb za obdobje od 1. januarja 2009 do 31. decembra 2009. Pri tem pa so ugotovili nepravilnosti pri izplačilu drugih dohodkov iz zaposlitve za leto 2009.

Glede na to, da so bili v inšpekcijskem nadzoru ugotovljeni novi podatki o izplačilu, se posledično spremeni davčna osnova, od katere je bila odmerjena dohodnina za leto 2009, so zapisali na davčni upravi.

Davčna uprava tako poziva Merkurjeve delavce, da se izrečejo o vseh okoliščinah in dejstvih, ki so navedena v ugotovitvenem postopku in da predložijo morebitne nove dokaze kot podporo svojim trditvam. Če delavci ne bodo poslali pisne dokumentacije ali se osebno zglasili na davčnih uradih, bo davčna uprava sklepala, da se delavci strinjajo z novimi davčnimi ugotovitvami in bodo potem prejeli nove odločbe o odmeri dohodnine za leto 2009.

Zaposleni ne bodo ničesar dodatno plačali V Merkurju pa so pojasnili, da so oziroma bodo zaposleni dobili obvestila od davčne uprave, vendar sami ne bodo ničesar dodatno plačali, ker je Merkur poravnal obveznosti in sicer po višji stopnji. Kot so zagotovili v nakelskem podjetju, so o tem že minuli mesec obvestili tudi zaposlene.

Prijavljenih za 15 milijonov evrov terjatev Merkurjevim upnikom pa je prejšnji teden potekel rok, da prijavijo svojih terjatve do nakelskega trgovca. Po doslej dostopnih podatkih je bilo v postopku prisilne poravnave zaenkrat prijavljenih za 15 milijonov evrov terjatev. Prijavljajo pa jih le tisti, ki si želijo imeti glasovalno pravico pri potrjevanju prisilne poravnave.

Ne spreglejte