SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dars v desetih mesecih nad načrti

3

termometer

Družba za avtoceste v RS (Dars) je v prvih desetih mesecih letos poslovala pozitivno.

Ustvarjeni čisti dobiček v tem obdobju po predhodnih podatkih presega načrtovanega, nekoliko pa zaostaja za dobičkom iz enakega obdobja lani, je na spletnih straneh Ljubljanske borze objavil Dars, potem ko se je s poslovanjem v torek seznanil nadzorni svet.

Načrtovane vrednosti iz poslovnega načrta za letos presegajo tudi desetmesečni prihodki in odhodki Darsa, ki so višji tudi od prihodkov in odhodkov v enakem lanskem obdobju. Višina odhodkov brez koncesijske dajatve je enaka načrtovani ter primerljiva odhodkom iz prvih desetih mesecev lani.

Nadzorni svet Darsa je v torek izdal tudi soglasje za izbor izvajalca del obnove voziščne konstrukcije na primorskem avtocestnem odseku Unec - Postojna - Razdrto v skupni dolžini 4,3 kilometre (nadzorniki namreč morajo dati soglasje na vse posle v vrednosti nad 2,5 milijona evrov). Gre za smerno vozišče proti Ljubljani, od območja priključka Postojna do vrha klanca pred počivališčem Ravbarkomanda, katerega obnova je načrtovana v okviru spomladanskih obnovitvenih del v letu 2011.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin