Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

1

Natisni članek

Fortrade PR članek

Sreda, 9. 9. 2020, 7.00

3 leta, 7 mesecev

Cena zlata je podrla nov rekord!

Oglasno sporočilo

1

Fortrade

Naučite se, kako trgovati s ceno zlata od doma.

Cena zlata je dosegla nov rekord, saj vlagatelji vlagajo denar v to plemenito kovino zaradi strahu pred očitnim vplivom pandemije na svetovno gospodarstvo ter poslabšanja odnosov med ZDA in Kitajsko.

Plemenita kovina sije v polnem sijaju in njena vrednost je poskočila na raven 1.985 dolarjev za unčo, s čimer je presegla prejšnji rekord 1.920 dolarjev, postavljen septembra 2011 med finančno krizo. Cena zlata se je letos doslej zvišala za več kot 30 odstotkov.

Fortrade je vsem, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD), ali si preprosto razširili znanje, pripravil brezplačni vodnik z naslovom Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Fortrade | Foto:

Zlato že od nekdaj predstavlja "varno zatočišče", blago, h kateremu vlagatelji v času negotovosti preusmerijo kapital, da bi se zaščitili pred znižanjem vrednosti delnic in razvrednotenjem denarja. Plemenito kovino so podprle tudi nove napetosti med ZDA in Kitajsko, čeprav sta ti dve strani pred kratkim dosegli prvo fazo trgovinskega sporazuma.

Močno povečanje števila novih primerov okužb s koronavirusom junija in julija v ZDA je sprožilo bojazen, da bo recesija trajala dlje, kot so pričakovali. Nedavno povečanje števila okuženih v Aziji in nekaterih evropskih državah, kot so Francija, Španija, Nemčija in Združeno kraljestvo, in tudi širjenje okužb v Južni Ameriki in Indiji še dodatno vzbujata zaskrbljenost.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Vrednost ameriškega dolarja se je v zadnjem času znižala, in sicer na najnižjo raven v dveh letih v primerjavi z drugimi glavnimi svetovnimi valutami, zaradi naraščajočega dvoma o hitrem okrevanju gospodarstva ZDA in povečanih napetostih s Kitajsko. Potem ko so ZDA objavile svoj najslabši četrtletni rezultat BDP v zgodovini in številne druge negativne gospodarske podatke, so vlagatelji začeli resno dvomiti o prejšnjih napovedih hitrega okrevanja, kar je ustvarjalo pritisk na ameriško valuto. Cena zlata se izračuna v dolarjih, zato pocenitev valute dodatno spodbudi povpraševanje po tej plemeniti kovini.

Cena zlata se navadno giblje v nasprotni smeri v primerjavi z obrestnimi merami in ameriškim dolarjem, kar bi lahko skupaj z omejeno rastjo ponudbe iz rudnikov dodatno spodbudilo dvig cen. Banka Amerike pričakuje, da bo cena zlata prihodnje leto dosegla tri tisoč dolarjev za unčo.

Fortrade | Foto:

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Viri: Wall Street Journal, Bloomberg in Reuters

Pogodbe, za razliko s CFD-ji, so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbo in si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam od le znesek na vašem računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato se morate zavedati, da razumete tveganja oziroma si poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsaka oseba na podlagi lastne odgovornosti sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali v pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Ne spreglejte