Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2022,
8.09

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje zlato PR članek

Torek, 22. 3. 2022, 8.09

2 leti, 1 mesec

Cena zlata je blizu zgodovinskega maksimuma

Oglasno sporočilo

Cena zlata je blizu zgodovinskega maksimuma, saj se vse več vlagateljev zateka k tej plemeniti kovini, ki velja za varno naložbo, saj ohranja vrednost v času krize.

Fortrade_Zlato | Foto:

Fortrade je za vse tiste, ki se želijo naučiti, kako trgovati s ceno zlata prek spleta (t. i. finančne pogodbe za razliko, angl. CFD), pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu tukaj.

Poleg zlata rastejo tudi cena surove nafte, srebra, paladija, platine in plina.

Cena surove nafte je presegla raven 100 dolarjev, kar je nov osemletni maksimum. Črpanje nafte v Rusiji se bo verjetno zmanjšalo zaradi novih sankcij. Kanada je napovedala, da bo uvedla sankcije na uvoz ruske nafte, pritisk na ZDA in druge države, naj storijo enako, pa narašča.

Paladij je dosegel ceno, ki je pred tem ni že več kot šest mesecev. Rusija je največja proizvajalka paladija na svetu in pri izvozi te plemenite kovine bodo verjetno podobne težave kot pri surovi nafti. Za platino velja enako – Rusija je druga največja proizvajalka na svetu, tudi cena platine je dosegla večmesečno najvišjo vrednost.

Prenesite brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu tukaj.

Viri: Marketwatch, Bloomberg

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. 80 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte