SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BSH Nazarje postala največja tovarna malih hišnih aparatov v Evropi

3

termometer

Tovarna malih hišnih aparatov BSH v Nazarjih je v zadnjih letih postala največja tovarna tovrstnih proizvodov v Evropi.

Letno v Nazarjih izdelajo sedem milijonov kosov različnih vrst malih hišnih aparatov, je ob 20. obletnici navzočnosti skupine BSH v Sloveniji povedal prvi mož BSH Slovenija Boštjan Gorjup.

Obrat v Nazarjih je ena najhitreje rastočih tovarn znotraj skupine Bosch Siemens Hausgeräte (BSH), skupne naložbe Boscha in Siemensa. Omenjena družba je tovarno v Nazarjih kupila leta 1993, ko je od Gorenja prevzela proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov na motorni pogon.

V 20 letih je podjetje zraslo v enega največjih slovenskih izvoznikov, je pa tudi glavni proizvajalec aparatov za pripravo toplih napitkov Bosch Tassimo. Prav v teh dneh so skupaj s tovarno na Kitajskem izdelali že 10-milijonti kos.

Družba BSH Hišni aparati je lani ustvarila za 316,82 milijona evrov prihodkov, čisti dobiček pa je presegel 30 milijonov evrov. Rast v podjetju obljubljajo še v naprej, lastniki tovarne v Nazarjih pa si želijo, da bi Slovenija v teh kriznih časih ohranila konkurenčnost in v tem okviru predvsem brzdala rast stroškov dela. Le tako bo Slovenija lahko konkurenčno okolje v primerjavi z državami vzhodne Evrope in Kitajske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin