Blaž Košorok se je pridružil Akrapovičevi ekipi

Nekdanji predsednik uprave Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) Blaž Košorok se je ta teden zaposlil v podjetju Akrapovič iz Ivančne Gorice, specializiranem za motociklistične izpušne sisteme.

Motorji, mladostna ljubezen Blaža Košoroka. Zdaj jih bo prodajal za Akrapoviča.

Motorji, mladostna ljubezen Blaža Košoroka. Zdaj jih bo prodajal za Akrapoviča. Foto: Matej Leskovšek

Blaž Košorok je ta teden postal eden od direktorjev (Chief Operating Officer) podjetja Akrapovič. Zadolžen bo za splošno-komercialno področje: prodajo avtomobilističnega in motociklističnega segmenta, logistiko, pravo in kadre.

Strma rast podjetja Akrapovič

Lastnik podjetja, ki je lani imelo 733 zaposlenih, je Igor Akrapovič, podjetje je lani ustvarilo 80,5 milijona evrov prihodkov in 3,3 milijona evrov dobička. Posluje v 60 državah. Letos imajo že 950 zaposlenih, načrt je, da ustvarijo 110 milijonov evrov prihodkov.

V 60 državah iz Ivančne Gorice: Podjetje Igorja Akrapoviča zaposluje že 950 ljudi. V 60 državah iz Ivančne Gorice: Podjetje Igorja Akrapoviča zaposluje že 950 ljudi. Foto: STA

Košorok je julija letos sklenil štiriletni mandat predsednika uprave HSE, nasledil ga je Gorazd Skubin. Pred tem je bil Košorok direktor ljubljanskega občinskega podjetja TE-TOL. "Po desetletju dela v državnih službah si želim izzivov v realnem gospodarstvu. Zato vesel in počaščen sem sprejel povabilo Igorja Akrapoviča, da se pridružim enemu najuspešnejših slovenskih podjetij," je dejal Košorok.

 

Komentarji

5
  • JackHerer / 08.11.2016. ob 16:17

    Korošok je pameten fant. V HSEju, okolju, ki je povsem "odpeljano" v kaviar socialistične vode in usmrajeno s politiko, sindikati oziroma z na kratko, socialistično mafijo, normalni ljudje nimajo prihodnosti. Želim mu veliko uspehov poslovnih pri Akrapoviču!

  • jozl / 09.11.2016. ob 07:48

    Še so sposobni, pošteni , delavni , podjetniki v Sloveniji

  • Борце / 08.11.2016. ob 23:37

    Ja ja seveda direktor HSE je pa bil IZKLJUČNO zaradi svojih sposobnosti ja! Ziher ja!! Kje živite halo?! Se bom pozanimal/a v kateremu grmu tiči zajec!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.