SiolNET. Posel danes Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi kupili luksuzno stanovanje, v katerem živi Damijan Janković?

10

termometer

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče |  Sodišče je na zahtevo družbe Heta Asset Resolution začelo tudi postopek osebnega stečaja Damijana Jankovića.  | Foto: Ana Kovač
Sodišče je na zahtevo družbe Heta Asset Resolution začelo tudi postopek osebnega stečaja Damijana Jankovića. Foto: Ana Kovač

Po tem, ko je družbi Heta Asset Resolution Damijana Jankovića uspelo spraviti v osebni stečaj, zdaj prodaja še 215 kvadratnih metrov veliko luksuzno stanovanje, v katerem je prebival zadnja leta.

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, očitno izgublja vojno z največjim upnikom – družbo Heta Asset Resolution, slabo banko nekdanjega Hypa, ki mu podjetja v lasti družine Janković dolgujejo več kot dva milijona evrov.

Maja letos je tako višje sodišče v Ljubljani na zahtevo omenjene družbe razveljavilo začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave nad podjetjem Electa Naložbe. S tem je preprečilo manever, s katerim se je družina Janković s pomočjo prijateljskih upnikov poskušala rešiti milijonskih dolgov, izpeljati pa ga je želela tudi v drugih podjetij iz skupine Electa.

Stanovanjski kompleks Močerad na Prulah | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Vrhovno sodišče potrdilo osebni stečaj Damijana Jankovića

Še pred tem je okrožno sodišče – prav tako na zahtevo družbe Heta Asset Resolution – začelo postopek osebnega stečaja Damijana Jankovića. Pred dnevi je njegovo uvedbo potrdilo tudi vrhovno sodišče.

Konec prejšnjega tedna pa je Heta Asset Resolution začela prodajati luksuzno stanovanje, v katerem zadnja leta prebiva Damijan Janković.

Gre za 215 kvadratnih metrov veliko stanovanje v elitnem bloku, znanem kot Močerad, pod ljubljanskim gradom. Tržna najemnina zanj znaša okoli 2.300 evrov na mesec. Nepremičnina, vredna dobrih 600 tisoč evrov, je bila do leta 2009 v lasti Electe.

Stanovanjski kompleks Močerad na Prulah Posel danes Nekdanji sodelavec Darka Horvata do vratu v dolgovih, prodali bi njegovo luksuzno stanovanje

Močerad | Foto: Heta Foto: Heta

Kako so stanovanje umikali pred upniki

Maja istega leta je lastništvo stanovanja prepustila podjetju Baza Dante, ki je imelo pomembno vlogo v nepremičninskih poslih družine Janković. To podjetje ga je še isti dan prodalo Hypo Leasingu in ga takoj zatem vzelo v najem. S tem je Damijan Janković stanovanje zavaroval pred upniki, saj so se še istega leta na računih v lasti Electe pojavile prve blokade.

Podjetje Baza Dante je že nekaj let v stečaju. Iz poročila stečajnega upravitelja izhaja, da je družba Heta Asset Resolution, ki je prevzela slabo premoženje avstrijskega Hypa, že v začetku leta 2015, odstopila od lizinške pogodbe in prevzela omenjeno stanovanje.

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče Posel danes Bo znani ljubljanski notar reševal Jankovićeve pred rubežem države?

Močerad | Foto: Heta Foto: Heta

Ali Damijan Janković trenutno še živi v stanovanju, ali je v preteklih dveh in pol letih zanj plačeval najemnino ter koliko je znašala, nam v Heta Asset Resolution niso želeli razkriti.

"Odnosov s poslovnimi partnerji ne moremo komentirati," so nam zatrdili v družbi, kjer so potrdili le, da stanovanje prodajajo.

Damijan Janković ima sicer od letos stalno prebivališče prijavljeno v Savudriji. A iz oglasa je mogoče razbrati, da še vedno živi v Ljubljani. V njem namreč piše, da v Heti zainteresiranim za nakup ne morejo ponuditi ogledov stanovanja, ker je to zasedeno.

Povezava do oglasa za prodajo stanovanja

Stanovanjski kompleks Močerad na Prulah | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Največji upnik zmaguje v boju z družino Janković

Gre za novo epizodo "vojne" med podjetji v lasti družine Janković in njihovim največjim upnikom, v kateri v zadnjem obdobju precej bolje kaže Avstrijcem.

Poročali smo že, da so ti onemogočili ključni manever družine Janković – poenostavljene "prisilke" treh podjetij, prek katerih bi se s pomočjo prijateljskih, domnevno celo fiktivnih upnikov rešili večine od dobrih 25 milijonov dolgov, jih s tem rešili pred stečajem in jim omogočili nov začetek. Ti načrti so dokončno padli pred višjim sodiščem.

Kot je znano, je Hypo banka, vrsto let ključni financer družine Janković, že leta 2013 podjetju Electa Naložbe zasegla zemljišča na Barju.

Damijan Janković, sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića za vroče Posel danes Slab dan za družino Janković

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 99
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin