SiolNET. Posel danes Kariera in izobrazevanje
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Rožič vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB

0,31

termometer

DUTB
Foto: STA

Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja z 21. aprilom za šest mesecev imenovali Roberta Rožiča. V izvršnem vodstvu bosta še Matej Pirc in Dimitrij Piciga, medtem ko se bo Andraž Grum s tega mesta poslovil 20. aprila, so sporočili iz DUTB.

V prihodnjega pol leta bodo izpeljani postopki za izbor stalnega glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Kot so navedli, bo Rožič kot v. d. glavnega izvršnega direktorja vodil področja upravljanja nepremičnin, kadra, notranje revizije, kabinet upravnega odbora s skladnostjo poslovanja, korporativnega komuniciranja in trženja, poroča STA.

Pred tem deloval v Mobitelu, Slovenskih železnicah in Elektru Slovenije

Pirc, ki je zdaj glavni izvršni direktor DUTB in je to funkcijo nastopil konec aprila 2019, bo po novem odgovoren za poslovne analize in vrednotenje, pravo, nabavo in javno naročanje, finance, računovodstvo, kontroling in informatiko. Piciga pa bo še naprej vodil področji upravljanja terjatev in lastniških naložb.

Rožič je doktor pravnih znanosti. Strokovne izkušnje je pridobival kot namestnik direktorja družbe Mobitel, direktor področij za pravne, kadrovske in splošne zadeve v družbah Elektro Slovenija ter Slovenske železnice, bil je izvršni direktor družbe Železniško gradbeno podjetje in generalni sekretar v družbi Slovenske železnice. Je predsednik nadzornega sveta družbe 2TDK in namestnik predsednika nadzornega sveta Darsa, so navedli v DUTB.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin