Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
14.14

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Braunemon

Petek, 6. 7. 2018, 14.14

3 leta, 7 mesecev

Varno na sonce z izdelkom, ki mu zaupajo že 30 let!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Danes je vse več opozoril o tem kako je sonce škodljivo in, da je zagorela polt vse prej kot zdrava polt! Da bi svoj dopust preživeli kar se da brezskrbno in ne zgolj v senčki pod borovci, je potrebno svojo kožo ustrezno zaščititi pred nevarnostmi sonca. Seveda za ustrezno zaščito poskrbimo že vsaj 14 dni pred prvo izpostavitvijo soncu.

Braunemon | Foto:

Prehransko dopolnilo Braunemon® je namenjeno izboljšanju prehranjenosti kože. Njegove sestavine naravni beta-karoten, pantotenska kislina, riboflavin, vitamin E in vitamin C prispevajo k ugodnemu učinku na zdravje posameznikove kože na več načinov:

Beta karoten je provitamin ki ga naše telo pretvori v vitamin A, v kolikor ga primanjkuje. V primeru dobre preskrbljenosti z vitaminom A se večji del beta karotena naloži v zgornjo plast kože in jo obarva svetlo rjavo. Tako pridobljena barva varuje kožo pred uničujočim delovanjem svetlobe in sončnih žarkov.

Porjavitev z beta-karotenom je posledica akumulacije tega karotenoida v najbolj vrhnji plasti kože posameznika. Obarvanje kože se pojavi nekaj tednov po začetku rednega ter obilnejšega uživanja s karotenoidi bogatih živil.

Koža je oksidativnemu stresu zaradi delovanja sončnih žarkov še posebej izpostavljena. Vitamin E, vitamin C in riboflavin imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamina E in C pri tem delujeta vzajemno, saj vitamin C obnavlja že porabljen vitamin E. Vitamin C ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

Riboflavin (B2) prispeva k ohranjanju zdrave kože. Kot vitamin ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Je izredno občutljiv na svetlobo, zato na soncu izpostavljeni koži razpada in so potrebe po vitaminu B2 v času sončenja lahko višje.

Pantotenska kislina ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

Izdelek je namenjen vsem, ki imajo problematično in slabo prehranjeno kožo, s kožo ki je preobčutljiva na svetlobne vplive in tistim, ki želijo imeti lepo porjavelo polt.

Seveda pa je za zdravo in lepo zagorelo polt potrebno upoštevati še nekaj nasvetov:

  • V času od 11-16 ure se ne izpostavljajte soncu, ampak se umaknite v zaprte prostore.
  • Vplive škodljivih sončnih žarkov boste najbolje preprečili tako, da se boste izognili močnemu sončnemu sevanju.
  • Pozor! Voda in pesek odbijata sončne žarke in posledično povečujeta količino UV žarkov, zato se redno mažite z zaščitno kremo, saj odbiti žarki zadenejo kožo.
  • Izpostavljenost soncu preko dneva, se sešteva.
  • V kolikor se sončnim žarkom nikakor ne morete izogniti, vsaj poskrbite z to, da ste vedno ustrezno zaščiteni s sredstvi za sončenje. Izberite kremo za sončenje z visokim faktorjem, ki bo ustrezno zaščitil vašo kožo. Izbirajte sredstva z UVA in UVB zaščito.
  • Zaščitna sredstva nanesite na kožo dobre pol ure preden greste na sonce, saj potrebujejo od 30 – 45 minut, da se vpijejo in pričnejo ščititi. Kremo tekmom izpostavljenosti soncu redno nanašajte.

Več o izdelku preberite TUKAJ.  

Naročnik oglasnega sporočila je Jata Emona d.o.o.

Ne spreglejte