SiolNET. Planet TV
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Varno na sonce z izdelkom, ki mu zaupajo že 30 let!

0,02

termometer

Danes je vse več opozoril o tem kako je sonce škodljivo in, da je zagorela polt vse prej kot zdrava polt! Da bi svoj dopust preživeli kar se da brezskrbno in ne zgolj v senčki pod borovci, je potrebno svojo kožo ustrezno zaščititi pred nevarnostmi sonca. Seveda za ustrezno zaščito poskrbimo že vsaj 14 dni pred prvo izpostavitvijo soncu.

Braunemon

Prehransko dopolnilo Braunemon® je namenjeno izboljšanju prehranjenosti kože. Njegove sestavine naravni beta-karoten, pantotenska kislina, riboflavin, vitamin E in vitamin C prispevajo k ugodnemu učinku na zdravje posameznikove kože na več načinov:

Beta karoten je provitamin ki ga naše telo pretvori v vitamin A, v kolikor ga primanjkuje. V primeru dobre preskrbljenosti z vitaminom A se večji del beta karotena naloži v zgornjo plast kože in jo obarva svetlo rjavo. Tako pridobljena barva varuje kožo pred uničujočim delovanjem svetlobe in sončnih žarkov.

Porjavitev z beta-karotenom je posledica akumulacije tega karotenoida v najbolj vrhnji plasti kože posameznika. Obarvanje kože se pojavi nekaj tednov po začetku rednega ter obilnejšega uživanja s karotenoidi bogatih živil.

Koža je oksidativnemu stresu zaradi delovanja sončnih žarkov še posebej izpostavljena. Vitamin E, vitamin C in riboflavin imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamina E in C pri tem delujeta vzajemno, saj vitamin C obnavlja že porabljen vitamin E. Vitamin C ima tudi vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože.

Riboflavin (B2) prispeva k ohranjanju zdrave kože. Kot vitamin ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Je izredno občutljiv na svetlobo, zato na soncu izpostavljeni koži razpada in so potrebe po vitaminu B2 v času sončenja lahko višje.

Pantotenska kislina ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov.

Izdelek je namenjen vsem, ki imajo problematično in slabo prehranjeno kožo, s kožo ki je preobčutljiva na svetlobne vplive in tistim, ki želijo imeti lepo porjavelo polt.

Seveda pa je za zdravo in lepo zagorelo polt potrebno upoštevati še nekaj nasvetov:

  • V času od 11-16 ure se ne izpostavljajte soncu, ampak se umaknite v zaprte prostore.
  • Vplive škodljivih sončnih žarkov boste najbolje preprečili tako, da se boste izognili močnemu sončnemu sevanju.
  • Pozor! Voda in pesek odbijata sončne žarke in posledično povečujeta količino UV žarkov, zato se redno mažite z zaščitno kremo, saj odbiti žarki zadenejo kožo.
  • Izpostavljenost soncu preko dneva, se sešteva.
  • V kolikor se sončnim žarkom nikakor ne morete izogniti, vsaj poskrbite z to, da ste vedno ustrezno zaščiteni s sredstvi za sončenje. Izberite kremo za sončenje z visokim faktorjem, ki bo ustrezno zaščitil vašo kožo. Izbirajte sredstva z UVA in UVB zaščito.
  • Zaščitna sredstva nanesite na kožo dobre pol ure preden greste na sonce, saj potrebujejo od 30 – 45 minut, da se vpijejo in pričnejo ščititi. Kremo tekmom izpostavljenosti soncu redno nanašajte.

Več o izdelku preberite TUKAJ.  

Naročnik oglasnega sporočila je Jata Emona d.o.o.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin