Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
9.21

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

Planet TV ločitev zakon Tom Cruise Nicole Kidman

Petek, 26. 10. 2018, 9.21

5 let, 6 mesecev

Nicole Kidman o Tomu Cruisu: Ščitil me je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Nicole Kidman | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Za novo številko priljubljene revije New York se je 51-letna igralka na kratko dotaknila tudi obdobja, o katerem zaradi spoštovanja do svojega zdajšnjega soproga nerada govori. To je čas, ko je bila poročena s hollywoodskim superzvezdnikom Tomom Cruisom. Med drugim je povedala, da se je poročila iz ljubezni in da ji je zakon dajal zaščito.

To nedeljo ob 21.40 na Planetu ne zamudite napetega psihološkega trilerja Preden zaspim z Nicole Kidman v glavni vlogi!
Preden zaspim je triler, posnet po svetovni literarni uspešnici, o ženski, ki se vsak dan zbudi brez spomina, kar je posledica travmatične nesreče iz njene preteklost. Nekega lepega dne pa privrejo na dan srhljive resnice, ki jo prisilijo, da podvomi o vsem in vseh okoli sebe.

Enainpetdesetletna igralka Nicole Kidman je ena tistih zvezdnic, ki se je pridružila zdaj že vsem dobro poznanemu gibanju #MeToo (Jaz tudi), kjer so najbolj slavne igralke sveta opozarjale na hude nepravilnosti in spolna nadlegovanja v filmski industriji.

Spolnih nadlegovanj se je Kidmanova dotaknila tudi v odprtem pismu, ki ga je v sklopu vplivnih žensk v zadnji številki objavila revija New York. Zvezdnica, ki se je pri komaj 22 letih poročila s takrat enim najbolj slavnih in vplivnih igralskih zvezdnikov Tomom Cruisom, je iskreno zapisala: "Poročila sem se zelo mlada, a poročila sem se zaradi ljubezni, ne zato, ker sem hotela tako dobiti moč. Me je pa zakon na neki način ščitil pred spolnim nadlegovanjem. Lahko sem delala v igralstvu, a na neki način ostajala v svojem varnem mehurčku. Ko sem potem pri 32 oziroma 33 prišla ven, v realnost, sem nekako morala odrasti."

Dodala je še, da je imela v vsem svojem življenju kar nekaj trenutkov #MeToo, a da jih noče izpostavljati v članku. In da je dala v 51 letih mnogo tega skozi, ne le spolnih nadlegovanj, tudi izgube, smrti ter še mnogo tega.

Planet TV Meghan Markle na Planetu

Napovednik nedeljskega filma z Nicole Kidman v glavni vlogi si lahko ogledate spodaj:

A že teh nekaj besed o nekdanjem soprogu Tomu Cruisu je bilo dovolj, da je postala igralka glavni naslov številnih novic v tujih medijih. Pojavila so se celo namigovanja, da prav zato nikoli ne govori o svojem zakonu s še vedno zelo slavnim in vplivnim igralcem, ker je ob ločitvi podpisala pogodbo o molčečnosti. In mnogi so njeno pisanje o zaščiti, ki jo je občutila takrat zaradi poroke, narobe razumeli. Češ da je imel že takrat Tom neverjetno moč in oblast nad njo.

Tako je nekaj dni po izidu omenjene številke revije New York Kidmanova med gostovanjem v oddaji Today očitno začutila potrebo, da vse to dodatno pojasni: "Takrat sem bila bolj ali manj doma. Prvega otroka sem imela pri 25 letih in bila sem poročena. Imela sem družino in moj svet je bil takrat videti tako, da sem bila ali doma ali v službi." Poleg tega so vsi vedeli, da je poročena z enim najbolj vplivnih igralcev tistega časa, zato verjetno nihče od "problematičnih" moških Hollywooda ni upal pristopiti k njej in je maltretirati. "Sicer ne vem, kako deluje moški um, ampak bi rekla, da če je ženska poročena z vplivnim moškim, to za druge predstavljala neko posebno pregrado … V tem smislu sem mislila, da sem imela zaščito zaradi takratnega zakona, ki je mnoge ženske takrat niso imele," je še dodala.

Nicole Kidman lahko že to nedeljo gledate na Planetu, in sicer v zelo napetem psihološkem trilerju Preden zaspim. Na sporedu bo ob 21.40. Ne zamudite!
Planet TV Premiera meseca: Preden zaspim
Planet TV V soboto na Planetu prenos večnega derbija
Planet TV Prenos Volkswagen 23. Ljubljanskega maratona na Planetu
Ne spreglejte