SiolNET. Planet TV Filmi in serije
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Viceland

Zakaj nosečnice kadijo travo?

1,45

termometer

Viceland

Velja prepričanje, da je vse več vrst hrane, dejavnosti in zdravil nevarnih za nosečnost, mednje sodi tudi marihuana. Ampak zakaj jo potem nosečnice vseeno kadijo? To je želel raziskati voditelj in producent dokumentarne serije Indijska konoplja, ki jo lahko spremljate na Planetu, Krishna Andavolu.

Krishna se je srečal Kimberly, ki je v 32. tednu druge nosečnosti in vsak dan kadi marihuano, čeprav se zaveda, da bi zaradi tega utegnila imeti težave s socialno službo, ki ji otroka lahko tudi odvzame.

Povedala je, da pri prvem otroku ni kadila, saj je hotela normalno nosečnost, ampak se je zapletlo. Zaradi hiperemeze ji je bilo neprestano slabo vse do poroda. Ni mogla prebavljati in nazadnje je pristala v bolnišnici.

Predpisali so ji zdravilo proti slabosti, ki je sicer namenjeno rakavim bolnikom. Otrok se je rodil s srčno napako. Čeprav ni dokazov, da predpisano zdravilo povzroča prirojene napake, je na stotine ljudi tožilo proizvajalca, ki je privolil v rekordno odškodnino zaradi zavajanja in spodbujanja predpisovanja zdravila nosečnicam.

Viceland

Kimberly se je pri drugem otroku odločila, da ne bo ponovila napake in da se bo proti hudi slabosti raje borila s pomočjo marihuane. Čeprav ni znanstveno dokazano, da bi marihuana škodila zdravju ploda, in je prepričana, da ravna prav, se je bila primorana soočiti z očitki okolice, zdravniških in socialnih služb.

Ali je Kimberly rodila zdravega otroka in kako se je na pozitiven test na prepovedane substance po porodu odzvala socialna služba, izveste v nocojšnji oddaji Indijska konoplja ob polnoči.
weed Planet TV Marihuana v boj proti travmi weed Planet TV Kako prepoznamo vožnjo pod vplivom marihuane? Marihuana marš Ljubljana Kongresni trg 2017 Novice Bo nova vlada legalizirala kajenje marihuane?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin