SiolNET. Novice Volitve 2018
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SD na kolesih, NSi s kombiji, Šarec pa krasi avtobuse #video

0,95

termometer

Do predčasnih parlamentarnih volitev nas ločita samo še dva tedna, v katerih je eden od glavnih adutov kandidatov in kandidatk tudi osebni stik z volivci. Politiki poskušajo glasove pridobiti na vse mogoče načine. Nekateri pri tem stavijo na kolesarske podvige, drugi pa na kombije, minibuse in avtobuse, ki spominjajo na velike plakate na kolesih. Katera oblika prevoza pa bo v parlament pripeljala največ poslancev? 

Novinar: Marko Gregorc/Video: Planet TV


Tudi ob tokratnem boju za glasove volivcev bodo slovenski politiki ozračju poklonili svojega odmerka ogljikovega dioksida. Za najbolj ekološki pristop so se v tokratni kampanji odločili v stranki SD. Brez spremljevalnih vozil bi bila njihova kampanja namreč povsem zelena, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

kolaž stranke Novice Katera stranka je bila vpletena v največ afer, kdo so ključni člani ...? Preberite opise.

Nekoliko višji ogljični odtis bi lahko pripisali kampanji NSi, ki v tokratni kampanji stavi na kombije. Na Gorenjskem je volivce v spremstvu evropskega poslanca Lojzeta Peterleta nagovarjal stric smučarskega skakalca Petra PrevcaMihael Prevc. "Smisel vsega tega je, da se malo pogovorimo z ljudmi in da se pokažemo," je poudaril Prevc.

Peterle je bil prvi, ki je v kampanji uporabil avtobus

Na drugi strani Peterle ni bil zgolj prvi slovenski politik, ki je zaigral na orglice, ampak tudi prvi, ki je v svoji kampanji uporabil avtobus. Taktiko je kmalu potem začela posnemati še konkurenca. "To idejo je potem prevzela tudi LDS, vendar pa smo mi imeli tako lušten avtobus, da je lahko vozil tudi po vaseh," se spominja Peterle.

Letos tovrstno taktiko uporablja le Marjan Šarec. Avtobusi bi se namreč lahko izkazali za cenejše od vseh plakatov, so še poročali na Planet TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin