Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2012,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

gorivo

Sobota, 28. 1. 2012, 13.29

8 let

Zaradi slabega vremena preložili prečrpavanje goriva s Coste Concordie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je bilo načrtovano, da se bo danes začelo prečrpavanje goriva z ladje Costa Concordia, ki je 13. januarja nasedla pred toskansko obalo, se to še ne bo zgodilo.

Zaradi slabega vremena in razburkanega morja namreč vse priprave na začetek prečrpavanja še niso končane. Predvidoma naj bi gorivo začeli prečrpavati v ponedeljek.

V ladijskih rezervoarjih je okrog 2300 ton goriva Zaradi neugodnih vremenskih razmer so morali priprave na začetek del prekiniti in se bodo nadaljevale, ko se bodo razmere izboljšale, navaja nizozemska družba Smit, ki bo izvajala dela.

V ladijskih rezervoarjih je kakih 2300 ton goriva, ki bi, če bi začelo iztekali, povzročilo ekološko katastrofo, zato so ga sklenili prečrpati.

Našli še eno truplo Sicer pa reševalci nadaljujejo iskanje pogrešanih po nesreči. Danes so našli še eno truplo, tako da se je skupno število žrtev zdaj povzpelo na 17, še vedno pa pogrešajo nekaj manj kot 20 ljudi. V času nesreče je bilo na ladji prek 4000 potnikov in članov posadke.

Šest potnikov z ladje je sklenilo tožiti družbo Carnival, katere hčerinska družba Costa Crociere je lastnica ponesrečene ladje. Zahtevajo odškodnino v višini 460 milijonov dolarjev. Tožbo so vložili na Floridi, družbo pa obtožujejo, da je ravnala neodgovorno in nepremišljeno.

Kapitan ladje v hišnem priporu Za tožbo so se odločili, čeprav je družba Costa v petek sporočila, da bo okoli 3000 potnikov prejelo 11.000 evrov odškodnine, poleg tega pa jim bodo povrnili stroške. Odvetnik je še povedal, da bodo v prihodnjih dneh verjetno sledile še nove tožbe.

Costa Concordia, ki je plula zelo blizu obale, je trčila ob podvodno čer ter nato nasedla. Domnevno naj bi bil za nesrečo kriv kapitan, ki je zdaj v hišnem priporu.

Ne spreglejte