Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2020,
10.18

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

Natisni članek

virus okužba Koronavirus Hrvaška

Torek, 8. 9. 2020, 10.18

3 leta, 7 mesecev

Zadnji podatki razkrivajo, kakšne so razmere na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95
Hrvaška. Koronavirus. | Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili še 204 nove okužbe z novim koronavirusom, zaradi bolezni covid-19 pa sta umrla dva bolnika. | Foto Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili še 204 nove okužbe z novim koronavirusom, zaradi bolezni covid-19 pa sta umrla dva bolnika.

Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili še 204 nove primere okužbe z novim koronavirusom ter dve smrtni žrtvi zaradi bolezni covid-19. Hrvaški nacionalni štab civilne zaščite je podaljšal začasno omejitev obratovalnega časa nočnih lokalov, ki bodo vsaj do 22. septembra lahko odprti zgolj do polnoči.

Na Hrvaškem imajo danes 2.529 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom, poroča STA. Na bolnišničnem zdravljenju so 303 ljudje, od tega jih je 23 priključenih na ventilatorje. V samoizolaciji je 8.608 ljudi, so še sporočili iz hrvaškega nacionalnega štaba civilne zaščite.

Hrvaška
Novice Na Hrvaškem manj novih okužb, umrle tri osebe

Največ novih okužb še vedno na območju Splita

Glede na dnevna poročila posameznih županijskih štabov civilne zaščite so največ novih okužb spet odkrili v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 39. Iz Istrske županije so poročali o osmih novih okužbah, iz Primorsko-goranske županije pa o petih. V slavonskih županijah so potrdili 24 novih okužb.

V Splitsko-dalmatinski županiji so v zadnjih 24 urah potrdili 39 novih okužb.  | Foto: Ana Kovač V Splitsko-dalmatinski županiji so v zadnjih 24 urah potrdili 39 novih okužb. Foto: Ana Kovač

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi uradni primer okužbe z novim koronavirusom, so zabeležili 12.285 okužb. Okrevalo je 9.553 ljudi, medtem ko je število smrtnih žrtev doseglo številko 203. Do zdaj so testirali nekaj manj kot 197 tisoč ljudi, od tega 3.812 v minulih 24 urah, je še sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite, ki je podaljšal svojo odločitev glede omejitve obratovalnega časa nočnih lokalov do 22. septembra.

Za nočne lokale so prejšnji mesec omejili obratovalni čas do polnoči, potem ko se je izkazalo, da so nočni klubi žarišča širjenja okužb z novim koronavirusom. Hrvaški notranji minister in šef nacionalnega štaba civilne zaščite Davor Božinović je v ponedeljek pojasnil, da bodo omejitev za nočne lokale podaljšali, ker se epidemiološka situacija na Hrvaškem ni izboljšala. Z odločitvijo niso zadovoljni lastniki lokalov niti njihovi zaposleni, ki so zaradi odločitve štaba končali na zavodu za zaposlovanje, poroča STA.

Novice Luksuz za 40 milijonov evrov: to nameravajo zgraditi na hrvaškem otoku

V BiH več novih okužb

V BiH, od koder so še v ponedeljek poročali o zmanjšanju števila novih okužb, pa so v zadnjem dnevu potrdili kar 299 novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah je zaradi bolezni covid-19 umrlo še pet ljudi, poroča STA. V Federaciji BiH so potrdili 227 novih okužb. V Republiki srbski so potrdili 72 novih okužb, od tega 36 v Banjaluki.

Oblasti v BiH se trenutno osredotočajo predvsem na delovanje in ukrepe v šolah, da bi v teh ustanovah preprečili širjenje novega koronavirusa. Vodja inštituta za javno zdravje Republike srbske Branislav Zeljković je danes zatrdil, da so razmere v šolah pod nadzorom in da jih v primeru potrjenih okužb ne nameravajo avtomatično zapreti.

V Srbiji so medtem v zadnjih 24 urah potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Umrla sta še dva bolnika z boleznijo covid-19, skupaj pa že 727. Na Kosovu so potrdili 97 novih okužb, prvič od 29. junija pa novi koronavirus tam ni zahteval novih smrtnih žrtev. V Severni Makedoniji so potrdili 99 novih okužb, umrlo je še osem bolnikov z boleznijo covid-19.

V Črni gori so v zadnjih 24 urah zabeležili največ na novo okuženih od začetka epidemije covid-19. Ob 839 testiranjih so potrdili 216 novih okužb, kar pomeni, da je je bil pozitiven vsak četrti testirani, je sporočil črnogorski inštitut za javno zdravje. Trenutno je v Črni gori 1.451 aktivnih primerov okužbe oziroma 230 na sto tisoč prebivalcev. V zadnjem dnevu so v tej državi bolezni covid-19 podlegli trije ljudje, skupno pa že 112, poroča STA.

Ne spreglejte