Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
19.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 19.28

7 let, 12 mesecev

Umrl je konservativni komentator in bloger Andrew Breitbart

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konservativno Ameriko je užalostila novica o nenadni smrti 43-letnega pisca, kritika, aktivista, komentatorja in blogerja Andrewa Breitbarta.

Vzrok smrti še ni znan, njegova spletna stran "BigGovernment.com" pa sporoča, da je umrl zaradi naravnih vzrokov.

Nekaj časa je delal celo z levičarji Breitbart naj bi izgubil zavest med sprehodom nedaleč od domače hiše in reševalci ga več niso mogli oživeti, tako da so ga v bolnišnici razglasili za mrtvega. Za seboj je pustil soprogo in štiri otroke. Breitbart je nekaj časa delal celo z levičarji. Pomagal je ustanoviti spletno stran Huffington Post, nato se je preselil k spletni strani Drudge Report, kjer je bil namestnik ustanovitelja Matta Drudgea.

Objavil je namig, da je imel Clinton spolno razmerje s pripravnico Bele hiše Drudge je v 90. letih razkril škandal, ki je nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona skoraj stal položaja. Objavil je namig, da je imel Clinton spolno razmerje s pripravnico Bele hiše, kar se je izkazalo za resnico. Breitbart je kmalu zapustil Drudge Report in začel ustanavljati ter voditi številne lastne spletne strani in bloge. Med njimi Breitbart.com, Breitbart.TV, Big Government, Big Hollywood, Big Journalism in Big Peace.

Pod nogami je kuril predvsem levičarskim politikom Glede na svoje politično prepričanje je predvsem kuril pod nogami levičarskim politikom. Lani poleti je razkril, da je newyorški demokratski kongresnik Anthony Weiner pošiljal lastne žgečkljive fotografije. Weiner je početje sprva zanikal, nato pa pod težo dokazov popustil in odstopil s položaja. Breitbart je na Weinerjevi novinarski konferenci glasno zahteval opravičilo od kongresnika in od medijev, ki so ga imeli za lažnivca.

Nezaupanje je bilo posledica napada na uslužbenko ministrstva za kmetijstvo Shirley Sherrod leta 2010, ko je Breitbart objavil izrezan video posnetek njenega govora ter jo obtožil rasizma. Bela hiša je panično odpustila Sherrodovo, kasneje pa se je izkazalo, da so bile njene besede vzete iz celote govora, ki je bil vse prej kot rasističen. Bela hiša se je Sherrodovi opravičila, sama pa je vložila tožbo proti Breitbartu.

Santorum: Njegova smrt je velika izguba za ZDA in celotno konservativno gibanje Nekdanji senator iz Pensilvanije Rick Santorum, ki se poteguje za republikanskega predsedniškega kandidata, je ob njegovi smrti sporočil, da je bil Breitbart mogočna sila, njegova smrt pa je velika izguba za ZDA in celotno konservativno gibanje. Teksaški guverner Rick Perry ga je označil za mogočnega bojevnika. Breitbart je, po besedah prijateljev in znancev, užival v sprožanju afer, kot znamenje časti pa je zbiral posebej sovražne in napadalne izjave levičarjev na svoj račun.

Ne spreglejte