SiolNET. Novice Svet
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati z novim rekordom: pozitiven vsak peti test, Istra ni več imuna

2,13

termometer

Istra
V hrvaški Istri so potrdili rekordno število okužb z novim koronavirusom. Foto: Pixabay

Na Hrvaškem so v sredo ob 6.874 opravljenih testih potrdili 1.563 okužb z novim koronavirusom, kar je nov rekorden porast dnevno potrjenih primerov okužbe. To pomeni, da je bil pozitiven vsak peti test. Za boleznijo covid-19 je včeraj umrlo še 13 bolnikov, kar je največ do zdaj v enem dnevu. Na Hrvaškem je trenutno aktivno okuženih 7.380 ljudi, od tega jih 661 potrebuje bolnišnično zdravljenje. S pomočjo ventilatorja diha 46 bolnikov. Rekordno število novih okužb so v sredo med drugim potrdili v Zagrebu in Istri.

Od začetka epidemije do danes so pri naših južnih sosedih potrdili 29.850 primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupaj je umrlo 406 obolelih, uspešno je okrevalo 22.064 ljudi, od tega 629 v zadnjih 24 urah. V samoizolaciji je trenutno 25.620 ljudi. Do danes so na Hrvaškem skupaj testirali 418.821 ljudi, od tega 6.874 v zadnjih 24 urah, je sporočil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite.

V sredo je bilo na Hrvaškem pozitivnih 22,73 odstotka vseh testov, kar pomeni, da je bil pozitiven vsak peti test. V torek, ko so pri naših južnih sosedih ob 5.428 opravljenih testih potrdili 1.424 novih okužb, je bil pozitiven vsak šesti test, poroča hrvaška javna radiotelevizija HRT. Rekorden porast okužb so med drugim imeli v Istrski županiji in prestolnici Zagreb.

Koronavirus Infekcijska Novice V Sloveniji potrdili 1.663 novih okužb #video

Zelena Istra ni več imuna proti okužbam

Hrvaška Istra, ki se je dolgo ponašala s statusom zadnjega zelenega območja na zemljevidu Evrope, je spet zapadla v težave zaradi pandemije novega koronavirusa. V zadnjih 24 urah imajo rekordno povečanje novih okužb, od 295 opravljenih testov jih je bilo pozitivnih 41, je sporočil tamkajšnji lokalni štab civilne zaščite.

V hrvaški Istri so včeraj ob 295 opravljenih testih potrdili 41 novih okužb z novim koronavirusom. V hrvaški Istri so včeraj ob 295 opravljenih testih potrdili 41 novih okužb z novim koronavirusom. Foto: Getty Images

Pri 33 od skupaj 44 novih primerov okužbe gre za uvožene primere iz drugih hrvaških mest in regij. V omenjeni županiji imajo trenutno 102 aktivna primera okužbe, v samoizolaciji je 391 ljudi, poroča hrvaški časnik Jutarnji list. V sosednji Primorsko-goranski županiji so v zadnjih 24 urah potrdili 73 novih okužb. V Kvarnerju imajo trenutno 303 aktivne okužbe, v samoizolaciji je 779 ljudi.

Hrvaška, koronavirus Novice Na Hrvaškem nov rekord: med umrlimi tudi 31-letnica

Rekordno povečanje okužb tudi v Zagrebu

Rekordno povečanje novih okužb so v zadnjih 24 urah potrdili tudi v Zagrebu, od koder poročajo o 705 novih okužbah. Gre za polovico števila vseh novih okužb, ki so jih na Hrvaškem potrdili v sredo. Koliko testiranj so včeraj opravili v Zagrebu, za zdaj še ni natančno znano, v vsakem primeru pa so v prestolnici opravili več kot 1.935 testov, poroča hrvaški spletni portal Index.

Na širšem območju Siska so včeraj potrdili 57 novih okužb, na območju Dubrovnika pa 41. Na območju Karlovca so potrdili 71, na območju Krapine 86, na območju Vukovarja pa 49 novih primerov okužbe, kažejo podatki lokalnih štabov civilne zaščite. Deset novih smrtnih žrtev bolezni covid-19 so včeraj zabeležili v Zagrebu, tri pa v Osijeku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin