Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
27. 11. 2015,
7.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Donald Trump novinar

Petek, 27. 11. 2015, 7.29

6 let, 7 mesecev

Trump zanikal norčevanje iz invalidnega novinarja (video)

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Republikanski kandidat za predsedniško nominacijo Donald Trump je zanikal, da se je na začetku tedna med govorom norčeval iz invalidnega novinarja New York Timesa.

Republikanski kandidat za predsedniško nominacijo Donald Trump je zanikal trditve, da se je na začetku tedna med govorom norčeval iz invalidnega novinarja New York Timesa.

SLIKA: Donald Trump se pogosto zapleta v spore z novinarji in medijskimi hišami, ki jih obtožuje, da o njem poročajo pristransko.

Medtem ko je govoril o članku o terorističnih napadih 11. septembra 2001 na ZDA, ki ga je napisal novinar Serge Kovaleski, je Trump zakrilil z roko, kar so številni razumeli kot norčevanje iz Kovaleskega, ki zaradi bolezni težko premika sklepe.

Trump vztraja, da ni vedel za novinarjevo bolezensko stanje. Na Twitterju je zapisal, da je zgolj "oponašal osebo, ki klečeplazi, da bi vzela nazaj izjavo, podano pred časom".

Vendar Trump ni mogel iz svoje kože in kmalu je sledil še en tvit, v katerem se je obregnil ob poročanje New York Timesa. Časopisu je "svetoval", naj se raje kot pisanju dolgočasnih člankov o njem posveti pravičnemu in uravnoteženemu poročanju.

Spor je izbruhnil v torek po Trumpovem govoru na zborovanju v Južni Karolini. Trump je citiral članek, ki ga je Kovaleski še kot novinar Washington Posta napisal leta 2001, da bi podprl svoje sporne izjave o "na tisoče" muslimanih, ki naj bi v New Jerseyju slavili napade 11. septembra.

"Oblasti so priprle in zaslišale številne ljudi, ki so jih domnevno videli, kako slavijo napade in imajo zabave na strehah, medtem ko so gledali uničenje na drugi strani reke," je v članku pred 14 leti zapisal Kovaleski. Pred kratkim je novinar na televizijski hiši CNN dejal, da se ne spomni, "da bi kdorkoli omenjal na tisoče ali pa stotine ljudi, ki so slavili".

Na zborovanju je nato Trump novinarja obtožil, da spreminja zgodbo. "Ta ubogi človek, morate ga videti," je dejal Trump, nato pa naredil gesto z rokami, s katero je domnevno oponašal Kovaleskega. "Oh, ne vem, kaj sem rekel. Oh, ne spomnim se," ga je ob tem oponašal Trump.

Kovaleski je v odzivu dejal, da ni presenečen nad Trumpovim vedenjem, da pa se bogataš njega in njegovega stanja gotovo spomni, saj je o Trumpu poročal med letoma 1987 in 1993. New York Times je Trumpovo oponašanje novinarja označil za nezaslišano.

Ne spreglejte