Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2018,
9.50

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

ZDA Donald Trump Združeni narodi

Petek, 7. 12. 2018, 9.50

5 let, 4 mesece

Trump za novega pravosodnega ministra imenoval Williama Barra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Ameriški predsednik Donald Trump se je odločil, da bo za naslednika Jeffa Sessionsa na čelu ameriškega pravosodnega ministrstva imenoval Williama Barra, ta je bil tem položaju že v administraciji nedavno preminulega ameriškega predsednika Georgea Busha starejšega. Trump je pred tem pričakovano potrdil tudi imenovanje Heather Nauert za novo veleposlanico ZDA pri Združenih narodih.

Novi ameriški pravosodni minister William Barr bo na položaju pravosodnega ministra zamenjal Jeffa Sessionsa, ki ga je ameriški predsednik Donald Trump po novembrskih vmesnih kongresnih volitvah prisilil v odstop. Z njim je bil nezadovoljen zlasti zaradi afere ruskega vpletanja v predsedniške volitve leta 2016, iz katere se je Sessions izločil, s tem pa predsednika ni zaščitil pred preiskovalci.

Trump je ob imenovanju izjavil, da je Barr "izjemen mož in izjemna oseba". "Bil je moja prva izbira že od začetka. Spoštujejo ga tako republikanci kot demokrati," je izjavil ameriški predsednik.

Donald Trump, Ši Džinping
Novice "Neverjeten" dogovor Trumpa s kitajskim kolegom

Za veleposlanico predlagal nekdanjo televizijsko voditeljico

V skladu z napovedmi pa je Trump napovedal tudi, da bo na položaj nove veleposlanice pri Združenih narodih (ZN) imenoval dosedanjo tiskovno predstavnico State Departmenta Heather Nauert. Na tem položaju bo nasledila Nikki Haley, ki je oktobra letos presenetljivo napovedala odstop.

Ameriški predsednik Donald Trump je za novo veleposlanico ZDA pri Združenih narodih predlagal nekdanjo televizijsko voditeljico na ameriški konservativni televizji Fox News Heather Nauert. Na fotografiji je Nauertova v družbi ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea. | Foto: Reuters Ameriški predsednik Donald Trump je za novo veleposlanico ZDA pri Združenih narodih predlagal nekdanjo televizijsko voditeljico na ameriški konservativni televizji Fox News Heather Nauert. Na fotografiji je Nauertova v družbi ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea. Foto: Reuters

Po navedbah ameriških medijev naj bi se Nauertova na novi položaj pripravljala od novembra. Oseminštiridesetletnica sicer nima veliko izkušenj v politiki. State Departmentu se je pridružila aprila lani, pred tem pa je bila vrsto let novinarka na ameriški televiziji Fox.

Michael Cohen
Novice Rusi potrdili stik s Trumpovim sodelavcem pred volitvami

Trump je sicer prepričan, da se bo Nauertova na visokem položaju dobro znašla. "Je zelo nadarjena, zelo pametna, hitra in mislim, da jo bodo vsi spoštovali," je izjavil predsednik ZDA. Tako Barra kot Nauertovo mora na predlagana položaja potrditi senat, a zaradi republikanske večine večjih težav pri tem ne pričakujejo.

 

 

Ne spreglejte