SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Timošenkova sama v televizijskem dvoboju pred volitvami

3

termometer

Kandidatka za ukrajinsko predsednico in sedanja ukrajinska premierka Julija Timošenko bo sama nastopila v televizijskem soočenju pred drugim krogom predsedniških volitev 7. februarja.

Njen tekmec Viktor Janukovič namreč noče sodelovati v razpravi, ki bo potekala v živo. Po besedah Timošenkove je razprava edini način, ki lahko volivcem pomaga pri odločitvi, medtem ko je Janukovič televizijski dvoboj zavrnil in ga označil za "nesmiselno klevetanje". Obeta se oster boj V prvem krogu ukrajinskih predsedniških volitev 17. januarja je Janukovič prejel 35 odstotkov glasov, Timošenkova pa 25 odstotkov. V drugem krogu volitev se kljub precejšnji razliki med kandidatoma v prvem krogu obeta oster boj, tako Janukovič kot Timošenkova pa sta izrazila prepričanje v svojo zmago. Po ocenah analitikov ima Timošenkova zaradi svoje odločenosti dobre možnosti, da v drugem krogu nadoknadi zaostanek za Janukovičem. Predvsem s svojim nastopom bi lahko prepričala veliko število neodločenih volivcev.

Timošenkova, ukrajinska železna lady, je v zadnjih dneh pred volitvami obljubila, da bo v primeru zmage Ukrajino v petih letih popeljala v EU. Janukovič, ki v zmagi vidi sladko maščevanje za ponižanje, ki ga je doživel v oranžni revoluciji, pa obljublja, da bo v primeru izvolitve na položaj v državo vrnil demokracijo. Tako Timošenkova kot Janukovič pa sta dala vedeti, da si bosta prizadevala za boljše odnose s sosednjo Rusijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin