SiolNET. Novice Svet
3,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Thunbergova zaradi selitve podnebne konference išče prevoz čez Atlantik

3,64

termometer

Greta Thunberg
Greta Thunberg mora zaradi selitve podnebne konference najti novo možnost za prečkanje Atlantika. Foto: Reuters

Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg zaradi selitve podnebne konference Združenih narodov iz Čila v španski Madrid išče prevoz čez Atlantik. "Izkazalo se je, da sem pol sveta prepotovala v napačni smeri," je 16-letnica zapisala na družbenem omrežju Twitter in dodala, da mora novembra najti možnost za prečkanje Atlantika ter da bo hvaležna tistemu, ki bi ji pomagal.

Letošnja podnebna konferenca Združenih narodov (ZN) bi morala biti v Čilu, a je tamkajšnji predsednik Sebastian Pinera v sredo sporočil, da je zaradi protestov v državi ne bodo gostili. Španski premier Pedro Sanchez je v četrtek ponudil, da bi konferenco od 2. do 13. decembra lahko gostila španska prestolnica, kar je Okvirna konvencija ZN o podnebnih spremembah (UNFCCC) danes sprejela.

Greta Thunberg Siol Plus Zakaj tako besnite nad Greto Thunberg?

Thunbergova ne želi leteti z letali, ker ta močno obremenjujejo okolje

Greta Thunberg ne želi leteti z letali, ker ta z izpusti ogljikovega dioksida močno obremenjujejo okolje. Podnebna aktivistka je zato avgusta preplula Atlantik na plovilu, opremljenem s sončnimi celicami in podvodnimi turbinami, ki omogočajo potovanje čez ocean brez ogljičnega odtisa, da se je lahko udeležila podnebnih protestov in podnebnega vrha ZN v New Yorku 23. septembra.

Greta Thunberg ne želi leteti z letali, ker ta z izpusti ogljikovega dioksida močno obremenjujejo okolje. Greta Thunberg ne želi leteti z letali, ker ta z izpusti ogljikovega dioksida močno obremenjujejo okolje. Foto: Reuters

Ustanoviteljica protestnega gibanja Petki za prihodnost je obiskala tudi Kanado in Mehiko, decembra pa se je nameravala udeležiti okvirne konvencije ZN o podnebnih spremembah v čilski prestolnici Santiago de Chile, ki pa bo po novem v Madridu.

Greta Thunberg Novice Trump in njegovi zagovorniki se norčujejo iz Grete Thunberg #video Greta Thunberg Novice Thunbergova okarala politike, da ne storijo dovolj za podnebje #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin