Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

John McAfee

Četrtek, 13. 12. 2012, 8.17

8 let

Tehnološki milijonar deportiran v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ustanovitelju računalniškega podjetja Johnu McAfeeju, ki je obogatel z istoimenskim protivirusom, se je uresničila želja, saj ga je Gvatemala deportirala v ZDA.

John McAfee je iz Belizeja pribežal v Gvatemalo, kjer je zaprosil za politični azil, vendar mu ga oblasti niso podelile. Zdaj so se gvatemalske oblasti odločile, da ga deportirajo v ZDA, za kar si je močno prizadeval tudi McAfee. Ta je že prispel v Miami in se nastanil v tamkajšnjem hotelu.

McAfee še vedno trdi, da ni kriv za umor soseda Gvatemalske oblasti so ga aretirale, ko je nezakonito vstopil v državo, potem ko je bežal pred belizejsko policijo, ki ga želi zaslišati zaradi umora njegovega nekdanjega soseda. McAfee vztrajno zatrjuje, da ni odgovoren za njegovo smrt, ob tem pa je s prstom pokazal celo na policiste iz Belizeja, za katere trdi, da so odgovorni za smrt Georgea Faulla.

Pred odhodom iz Gvatemale, od koder je odšel brez svojega 20-letnega dekleta Samanthe Vanegas, je povedal, da je srečen, da odhaja domov. "Potikal sem se po džunglah in rekah, zdaj pa mislim, da si moram odpočiti. V zaporu sem preživel zadnjih sedem dni," je povedal. Potniki na letalu, s katerim se je McAfee peljal v Miami, so povedali, da je z letala lahko odšel pred preostalimi. Tiskovni predstavnik miamijskega letališča je povedal, da so ga zvezni agentje pospremili do hotela, kjer se je nastanil. Za zdaj še ni znano, kaj se bo z McAfeejem zgodilo.

McAfee bi spregovoril z belizejsko policijo, vendar ne želi, da ga pridržijo McAfee se je po prihodu v Miami v televizijskem pogovoru za Bloomberg opravičil gvatemalskemu predsedniku, ker ga je postavil v neroden položaj, ko se je moral o McAfeeju pogajati z Belizejem. Njegovi odvetniki so zavrnili prošnjo po izročitvi Belizeju, kjer je bil imenovan za osebo interesa. McAfee je pojasnil, da bo z veseljem spregovoril z belizejsko policijo, vendar ne želi, da ga pridržijo.

V Belizeju si že ves čas želijo z njim govoriti, vendar pa ga Gvatemala ni izročila Belizeju, ker v primeru umora svojega soseda ni kategoriziran kot osumljenec. "Za zdaj nimamo dovolj informacij, da bi njegov status spremenili iz osebe interesa v osumljenca," je za Reuters povedal predstavnik belizejske policije.

Belizejčani pravijo, da je bil nenavaden in celo neprišteven Sosedje in prebivalci belizejskega otoka Ambergris Caye so povedali, da je bil McAfee skrajno nenavaden in na trenutke celo neprišteven. Videli so ga potovati z varnostniki, za pasom pa je velikokrat nosil tudi pištolo. Belizejske oblasti so ga v preteklosti že obtožile nošenja neregistriranega orožja, policija pa je njegov dom tudi preiskala, saj je sumila, da skriva laboratorij, kjer proizvajajo nezakonito sintetično drogo. McAfee je trditve, da jemlje droge, zavrnil. "Drog nisem vzel že približno 30 let. Jemal sem jih vsak dan, leto za leto. Potem pa sem se streznil," je razkril za Reuters.

Ne spreglejte