SiolNET. Novice Svet
1,37

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Več eksplozij v tovarni streliva v Rusiji #video

1,37

termometer

V več eksplozijah, ki so v soboto odjeknile v tovarni streliva v mestu Dzeržinsk na vzhodu Rusije, je bilo po najnovejših podatkih ruskega ministrstva za zdravje ranjenih 85 ljudi, med njimi se jih 16 zdravi v bolnišnici. Reševalno operacijo na kraju eksplozije so ponoči končali, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Vzrok eksplozij še ni znan. Ruske oblasti so sicer začele preiskavo v zvezi z neupoštevanjem varnostnih standardov v tovarni, kjer so proizvajali vojaške bombe in eksplozivna sredstva za civilno uporabo. V Dzeržinsk so iz 400 kilometrov oddaljene Moskve napotili posebno preiskovalno komisijo.

Med ranjenimi so tako zaposleni v tovarni kot okoliški prebivalci. Po dozdajšnjih podatkih eksplozije niso zahtevale nobene smrtne žrtve, je bilo pa poškodovanih 39 delavcev v tovarni in 46 okoliških prebivalcev.

Poškodovanih 180 stanovanjskih stavb

Eksplozijam je sledil požar. Gorelo je okoli 800 kvadratnih metrov območja tovarne, ogenj pa se je razširil tudi na bližnji gozd. Požar je gasilcem uspelo pogasiti nekaj ur po izbruhu. Z območja se je valil gost dim, zato so oblasti prebivalce pozvale, naj imajo zaprta okna in se ne zadržujejo na prostem. Ruska policija Foto: Getty Images

Eksplozije so uničile pet poslopij tovarne Kristal. Poškodovanih je tudi 180 stanovanjskih stavb v bližini.

Na območju so razglasili izredne razmere.

Reševalno operacijo na kraju eksplozije so ponoči končali, zdaj bosta sledila ocena škode in odstranjevanje posledic eksplozij.

Industrijske nesreče v Rusiji niso redke, večinoma pa se zgodijo zaradi neupoštevanja varnostnih standardov. Od leta 2014 se je v tovarnah eksplozivnih sredstev po vsej Rusiji zgodilo že okoli deset eksplozij. V tovarni Kristal je eksplozija odjeknila že pred dvema tednoma, poroča Tass. V neki drugi tovarni orožja v Dzeržinsku pa je v eksploziji avgusta lani umrlo pet ljudi.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fz / 02.06.2019. ob 21:18 +1 0

  rusija je dobra samo za srbe

  +1 0
 • Kritik / 02.06.2019. ob 11:02 +2 - 1

  O mrtvih spet molčijo ....

  +2 - 1
 • Koleraba / 02.06.2019. ob 14:41 0 - 1

  Krivdo za eksplozijo pa treba pripisat Ameriki in zahodu...

  0 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin