Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
20. 11. 2013,
9.44

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

strelec Pariz Slovenka

Sreda, 20. 11. 2013, 9.44

3 leta, 5 mesecev

Slovenka v Parizu: Upam, da bodo sirene čim prej nehale zavijati

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pariška policija še naprej išče moškega, ki je streljal v uredništvu Liberationa. "Po vsem mestu so policija, sirene, policijski avtomobili, marice," pravi slovenska turistka v francoski prestolnici.

Moški, ki je v ponedeljek nekaj pred 11. uro dopoldan s puško streljal po uredništvu Liberationa, enega najbolj branih časnikov v državi, in huje ranil 23-letnega fotografa, je po domnevah policije odgovoren tudi za streljanje pred sedežem banke Societe Generale kakšno uro po streljanju v uredništvu, pa tudi za incident prejšnji teden na sedežu televizije BFMTV.

Fotograf, ki je bil od blizu v hrbet ustreljen z lovsko puško, ostaja v kritičnem stanju, v torek pa se je zbudil iz umetne kome. Mladenič, ki je delal za prilogo časopisa, je bil v času streljanja šele drugič v pariškem uredništvu Liberationa.

V Parizu se tudi danes nadaljuje obsežen lov za strelcem. Policija je zavzela mesta pred stavbami medijskih hiš, ob aveniji Champs-Elysees in ob vhodih v podzemne železniške postaje. Francoski premier Jean Marc Ayrault je obljubil, da bodo uporabili vsa sredstva, da najdejo skrivnostnega strelca in ga pripeljejo pred sodnika.

"Turisti ne vemo, kaj se dogaja" "Med hojo po Rue de Opera je mimo nas peljala skupina vsaj 15 policijskih kombijev s prižganimi sirenami. Turisti v Parizu ne vemo, kaj se dogaja, sicer je vse precej mirno, na trgu Trocadero je bilo precej novinarjev. Od njih smo izvedeli, kaj se dogaja. Policija nadzoruje in pregleduje posamezne, predvsem turistične točke. Eifflov stolp nadzorujejo tudi vojaki in policisti na kolesih," je povedala Slovenka Ana Mavsar, ki je na turističnem obisku Pariza, in dodala: "Upam, da bo čim prej mimo in da bodo sirene čim prej nehale zavijati …"

Preiskujejo DNK Identitete strelca policija še vedno ne pozna, je pa po pozivu javnosti za pomoč z informacijami prejela na stotine klicev državljanov. Preiskujejo tudi DNK, ki ga je osumljenec pustil na nabojih in v avtomobilu, ki ga je ugrabil.

Moški, star naj bi bil med 35 in 45 let, je po strelskem pohodu ugrabil voznika in ga prisilil, da ga je odpeljal na znamenite Elizejske poljane, priljubljeno točko turistov, kjer je izginil v množici, za njim pa se je izgubila vsaka sled.

Ne spreglejte