SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri ljubljanskem Tromostovju izrekli dobrodošlico Hrvaški v EU (FOTO)

4

termometer

Pri Tromostovju v Ljubljani je potekal kulturno-družabni dogodek EU si ti - Dobrodošla Hrvaška, s katerim so obeležili vstop Hrvaške v EU.

Mimoidoči so lahko uživali ob hrvaški glasbi, poskusili tako slovenske kot hrvaške dobrote, program pa sta popestrili tudi folklorna skupina Tine Rožanc in Medžimursko folklorno društvo Ljubljana.

Dogodek v središču Ljubljane so organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, urad za komuniciranje in informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, za samo izvedbo programa pa je poskrbela Mladinska mreža MaMa.

Po besedah organizatorjev je dogodek dobrodošlica Hrvaški kot 28. članici EU in je simbolni dogodek, ki naj bi ponazarjal povezovanje različnih evropskih kultur, v tem primeru slovenske in hrvaške. V ta namen je bil poudarek na povezavah med Slovenijo in novo članico unije, kar se je odražalo tudi na slovensko-hrvaški kulinariki in folklornih plesnih korakih.

Dogodek EU si ti - Dobrodošla Hrvaška je potekal v okviru projekta EU dogodki po Sloveniji, ki po navedbah organizatorjev državljane osveščajo o pravicah in priložnostih, ki jih ponuja EU. Med te dogodke pa drugače sodijo regionalni posveti o evropskih pravicah EU državljanov, tematski in interaktivni dnevi in javni posveti o aktualnih EU vsebinah.

Hrvaška je v EU vstopila slabih osem let po začetku pristopnih pogajanj oktobra 2005. Je pa prva država, ki je postala članica evropske družine po Romuniji in Bolgariji leta 2007.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin