SiolNET. Novice Svet
8,57

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Preiskava: se je zgodil prvi zločin v vesolju?

8,57

termometer

Anne McClain
Ameriška astronavtka Anne McClain se je z ISS po več kot 200 dneh vrnila konec junija. Sodelovati bi bila morala pri prvem vesoljskem sprehodu, ki bi ga izvedle samo ženske, vendar je načrt padel v vodo, saj na Mednarodni vesoljski postaji nimajo dovolj skafandrov primerne velikosti. McClainova je tedaj ostala na postaji, a je med svojim bivanjem na ISS vseeno opravila dva sprehoda po vesolju. Foto: Reuters

Ameriška vesoljska agencija Nasa naj bi preiskovala prvi sum kaznivega dejanja v vesolju. Preiskovali naj bi astronavtko Anne McClain, ki je z Mednarodne vesoljske postaje dostopala do bančnega računa svoje nekdanje partnerke. Priznala je, da je dostopala do računa, a zatrdila, da ni storila nič nezakonitega.

McClainovo naj bi po poročanju časnika pristojnim oblastem prijavila njena nekdanja soproga Summer Worden, navaja britanski BBC. McClainova in Wordenova, ki dela kot obveščevalka v ameriških letalskih silah, sta se poročili leta 2014. Wordenova je zahtevo za ločitev vložila lani.

Jupiter trk Digisvet Nevede je posnel enega najredkeje opaženih dogodkov v Osončju

Astronavtka, ki se je medtem že vrnila z ISS, je prek svojega odvetnika priznala, da je dostopala do računa Wordenove. Zatrdila je, da je želela zgolj preveriti, ali je z družinskimi financami vse v redu in ali je dovolj denarja za plačilo računov in skrb za sina Wordenove, za katerega sta pred razhodom skrbeli skupaj.

"Ostro zanika, da je storila karkoli neprimernega," je povedal odvetnik McClainove Rusty Hardin. Dodal je, da astronavtka sodeluje pri preiskavi.

Ronald Šega Novice Astronavt slovenskega rodu: Z babico sva se v ZDA pogovarjala v slovenščini #intervju Črna luknja Digisvet Zgodovinski dan za človeštvo: to je prva fotografija črne luknje #video

 

 

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • JohanT / 25.08.2019. ob 17:16 +3 0

  Naslov namiguje na to, da bi lahko nekdo nekoga ubil v vesolju. Potem pa ugotoviš, da je bivša partnerka vpogledovala stanje na računu in to je zločin ???

  +3 0
 • Wolf / 24.08.2019. ob 19:46 +5 - 3

  Ob takih zgodbah se mi krepi zaupanje v prihodnost človeštva ;) . Ženske so svetel vzor in garancija za blagostanje prihodnjih generacij. Pod njihovim vodstvom bomo doživeli nesluten vzpon in obzorja, o katerih danes samo sanjamo.......... P.S. Pri vsem skupaj mi je žal otroka, ki mora živeti s takimi. Kdor takim omogoča reprodukcijo... Nauk zgodbe -> babi se smeš dati dostopa do bančnega računa celo če gre v vesolje.

  +5 - 3
 • Charly17 / 25.08.2019. ob 23:02 0 0

  Kakšen zločin so pa potem nekatere sodnice (posebno V.B.R. na višjem), ki ne znajo prebrat, da je bil odtrgan 15% polog (depozit) pri najemu posojila in ne kot ona piše, da je bilo to plačilo gradbene parcele. Že sama misel, da dobiš v mestu m2 po 3 evre, je absurd, in teh je več kot 100 (sto) v samo eni sodbi. Naredimo prvo red doma, šele potem na ISS.

  0 0
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin