Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 8. 2019,
13.19

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

8

Natisni članek

vesolje

Sobota, 24. 8. 2019, 13.19

4 leta, 8 mesecev

Preiskava: se je zgodil prvi zločin v vesolju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

8

Anne McClain | Ameriška astronavtka Anne McClain se je z ISS po več kot 200 dneh vrnila konec junija. Sodelovati bi bila morala pri prvem vesoljskem sprehodu, ki bi ga izvedle samo ženske, vendar je načrt padel v vodo, saj na Mednarodni vesoljski postaji nimajo dovolj skafandrov primerne velikosti. McClainova je tedaj ostala na postaji, a je med svojim bivanjem na ISS vseeno opravila dva sprehoda po vesolju. | Foto Reuters

Ameriška astronavtka Anne McClain se je z ISS po več kot 200 dneh vrnila konec junija. Sodelovati bi bila morala pri prvem vesoljskem sprehodu, ki bi ga izvedle samo ženske, vendar je načrt padel v vodo, saj na Mednarodni vesoljski postaji nimajo dovolj skafandrov primerne velikosti. McClainova je tedaj ostala na postaji, a je med svojim bivanjem na ISS vseeno opravila dva sprehoda po vesolju.

Foto: Reuters

Ameriška vesoljska agencija Nasa naj bi preiskovala prvi sum kaznivega dejanja v vesolju. Preiskovali naj bi astronavtko Anne McClain, ki je z Mednarodne vesoljske postaje dostopala do bančnega računa svoje nekdanje partnerke. Priznala je, da je dostopala do računa, a zatrdila, da ni storila nič nezakonitega.

McClainovo naj bi po poročanju časnika pristojnim oblastem prijavila njena nekdanja soproga Summer Worden, navaja britanski BBC. McClainova in Wordenova, ki dela kot obveščevalka v ameriških letalskih silah, sta se poročili leta 2014. Wordenova je zahtevo za ločitev vložila lani.

Jupiter trk
Novice Nevede je posnel enega najredkeje opaženih dogodkov v Osončju

Astronavtka, ki se je medtem že vrnila z ISS, je prek svojega odvetnika priznala, da je dostopala do računa Wordenove. Zatrdila je, da je želela zgolj preveriti, ali je z družinskimi financami vse v redu in ali je dovolj denarja za plačilo računov in skrb za sina Wordenove, za katerega sta pred razhodom skrbeli skupaj.

"Ostro zanika, da je storila karkoli neprimernega," je povedal odvetnik McClainove Rusty Hardin. Dodal je, da astronavtka sodeluje pri preiskavi.

Ronald Šega
Novice Astronavt slovenskega rodu: Z babico sva se v ZDA pogovarjala v slovenščini #intervju
Črna luknja
Novice Zgodovinski dan za človeštvo: to je prva fotografija črne luknje #video

 

 

Ne spreglejte