SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsedniški kandidat govoriči o piramidah, Hitlerju in Pompejih

1

termometer

V nenavadnih izjavah je republikanski kandidat Ben Carson prehitel celo Donalda Trumpa.

Če bo na volitvah za naslednjega ameriškega predsednika zmagal republikanski kandidat, je lahko Ameriko in svet strah, da bo to predsednik z nenavadnimi stališči. Trenutno vodilna republikanska kandidata sta temnopolti upokojeni nevrokirurg Ben Carson in bogataš Donald Trump, ki javnost že od začetka kampanje presenečata z izjavami, daleč od primernih za ameriškega predsednika.

Cepljenje zarota velikih vlad Ben Carson pred začetkom kampanje ni veljal za favorita. Bil je tih in mnogokrat spregledan kandidat, zdaj pa je po raziskavah javnega mnenja takoj za Donaldom Trumpom. Bogatašu ne konkurira le na lestvicah, temveč tudi po bizarnosti svojih izjav.

Že na prvem republikanskem televizijskem soočenju predsedniških kandidatov sta se popolnoma ujela v izjavah o cepljenju. Donald Trump je tedaj izjavil, da se je "prijateljev dvoletni sin cepil, teden dni pozneje dobil vročino, zdaj pa je avtist".

Zdravnik Carson je najprej dejal, da ni študije, ki bi potrdila povezavo med cepljenjem in avtizmom, a dodal, da je veliko cepljen nepotrebnih in da jih vsiljujejo "velike vlade. To pa je nekaj, česar bi se ljudje lahko rešili."

"Hitler ne bi vladal, če bi Judje imeli pištole" S to izjavo je Carson opozoril nase, seznam njegovih nenavadnih izjav pa se še nadaljuje. Na intervjuju ob predstavitvi svoje knjige je tako dejal, da Hitler ne bi mogel priti na oblast, če bi imeli Evropejci pravico do posesti orožja.

Ali natančneje – na vprašanje novinarja, ali v Evropi nacisti ne bi pomorili šestih milijonov Judov, če bi ti lahko nosili orožje, je Carson odgovori z ne. "Možnost, da bi Hitler dosegel svoje cilje, bi bila minimalna, če bi ljudje lahko imeli svoje orožje," je dejal. "Povem vam, da je gotovo razlog v tem, da diktatorji ljudem najprej prepovedo orožje."

"Sfinga je mačka s klobukom" Ben Carson je že v preteklosti slovel po nenavadnih stališčih. Leta 1998 je v nagovoru diplomantov Andrews University dejal, da piramid v Gizi niso zgradili Egipčani, temveč svetopisemski Jožef, in sicer kot stavbe za shranjevanje žita. Leta 2009 je v eseju zapisal, da sfinga v Gizi ni lev s človeško glavo, temveč "grda mačka s klobukom. Zmešnjava je nastala, ker je vsakdo s klobukom na glavi videti kot človek. Dajte klobuk na glavo želve, opice ali netopirja in mi nato povejte, ali se motim."

V intervjuju za CBS je pred dnevi razložil, da jo do sklepa o piramidah silosih prišel, ker so to "hermetično zaprte stavbe, ki so uporabne le, če bi hoteli žito shraniti za dalj časa". Dodal je, da je to ugotovil na podlagi svetopisemske opazke o Jožefu, češ da je shranil velike količine žita v sedmih let obilja, da je lahko hranil ljudi v sedmih letih lakote.

Donald Trump je po razkritju Carsonovega mnenja o piramidah nemudoma dejal, da si mora to zapomniti in uporabiti proti svojemu konkurentu.

Delil bo nasvete ob padcu asteroida Carson ima očitno zelo nenavadno mnenje o zgodovini. Tako je dejal tudi, da so bili prebivalci Pompejev neumni. Na Fox News je razložil, da bi se morali "prebivalci Pompejev izogniti lavi. Večina ohranjenih žrtev pa prikazuje, da so le legli na tla in čakali, da jih zalije lava. Ocenjujejo, da je bilo v Pompejih 11 tisoč prebivalcev. Mi lahko razložite, kjer so imeli pamet, da niso ubežali lavi? Če bi bil jaz v Pompejih in bi videl, da Vezuv bruha lavo, bi zbežal."

Carson je v zvezi s tem dodal, da bo v prihodnjih tednih med popotovanjem po ZDA ljudem skušal dati tudi nasvete, kako ravnati v primeru potresa, cunamija ali padca velikega asteroida.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin