Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
8.33

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

nesreča nesreča strmoglavljenje gobe letala pilot

Sreda, 25. 10. 2023, 8.33

6 mesecev

Pilot jedel nore gobe in med poletom storil nepredstavljivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
Joseph David Emerson | Policija je 44-letnega osumljenca pridržala.  | Foto Reuters

Policija je 44-letnega osumljenca pridržala.

Foto: Reuters

Josepha Davida Emersona, pilota družbe Alaska Airlines, so v nedeljo zvečer aretirali v Oregonu, potem ko je med poletom iz Washingtona v Kalifornijo poskušal ugasniti motor letala. Razlog za to dejanje naj bi bilo uživanje halucinogenih gob. Te je, kot je dejal, poskusil prvič. Obtožili so ga 83 poskusov umora in ogrožanja poleta. 

Letalska posadka je poročala, da je 44-letni Joseph David Emerson poskušal ugasniti motorje na poletu iz zvezne države Washington v Kalifornijo, medtem ko se je vozil na dodatnem sedežu v pilotski kabini.

Kot poroča Sky News, se je Emerson sproščeno pogovarjal s kapitanom in prvim častnikom, nato pa nenadoma poskušal zgrabiti dva rdeča ročaja, ki bi aktivirala sistem za gašenje požara letala in zmanjšala dovod goriva v njegove motorje.

Stevardese so ga vklenile 

Letalska posadka je navedla, da so Emersona mirili pol minute, potem pa je zapustil pilotsko kabino. Mirno je odkorakal do zadnjega dela letala in rekel stevardesi: "Takoj me moraš vkleniti, drugače ne bo dobro."

Stevardese so Emersonu zvezale roke in ga posedle v zadnji del letala, a ko se je letalo spuščalo, je po navedbah tožilcev poskušal zgrabiti še ročico za izhod v sili. Dodali so, da ga je stevardesa ustavila tako, da je svoje roke položila na njegove. Druga stevardesa ga je slišala govoriti "vse sem naredil narobe" in "poskušal sem vse ubiti".

V dokumentu je tudi zapisano, da je policistom povedal, da se mu je v času incidenta zdelo, da sanja, in da je bil zadnjih šest mesecev depresiven. Oseminštirideset ur pred poletom je vzel halucinogene gobe, policistom je povedal, da jih je poskusil prvič. 

Po incidentu je bil let preusmerjen v Portland, kjer je letalo z več kot 80 ljudmi varno pristalo, 44-letnega osumljenca pa je policija pridržala. Po izjavi je vprašal policijo, ali se lahko odpove pravici do odvetnika, in rekel: "Priznam, kar sem storil."

Novice Pobegle živali poskrbele za kaos na letalu
nesreča letalo
Avtomoto V Avstriji nesreča slovenskega letala #foto
Bojna letala rafale
Novice "Strašno drago." Hrvaška dobila prvo večnamensko vojaško letalo.

 

 

Ne spreglejte