Nov požar na Hrvaškem, zaprta jadranska magistrala

Blizu kraja Živogošće južno od Makarske je okoli 12. ure izbruhnil požar. Zaradi ognja in dima je na območju zaprta jadranska magistrala.

Ogenj se je proti Pločam hitro širil po borovem gozdu in nizkem grmičevju.

Na kraju požara so gasilci vseh gasilskih društev na območju Makarske. Požar so po besedah poveljnika gasilcev Dražena Glavine s pomočjo treh letal za gašenje požarov omejili, poroča Index.hr.

Z zaprte jadranske magistrale promet preusmerjajo na cesto Ploče-Vrgorac.

Približno pol ure kasneje pa je zagorelo še ob hitri cesti med Solinom in Kaštelom.

Še vedno ni lokaliziran požar, ki je v nedeljo izbruhnil v Bogatiću. Gori okoli 300 hektarjev. Požar še vedno gasi okoli 40 gasilcev, ki jim je v nedeljo na pomoč priskočila tudi vojska.

Sredi julija so obsežni požari zajeli širše območje Splita. To dalmatinsko mesto so pred ognjenimi zublji rešili, je pa eden najhujših požarov na Hrvaškem v zadnjih desetletjih zajel okoli 4.500 hektarjev in povzročil za okoli 30 milijonov evrov škode.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • bjeric3 / 07.08.2017. ob 14:53

    Pa kaj vi na 24kur res mislite, da nas v Sloveniji zanima v kateri peči si je kak hrček zakuril in koliko drv je naložil v to peč? Dajte že nehat in nas posiljevat s temi Hrvati in začnite pisati kaj bolj pametnega!!!! Resnično ste zoprni s tem posiljevanjem!!!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano