Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

letalo Malezija protest

Torek, 25. 3. 2014, 7.49

8 let

Na sled malezijskemu letalu prišli s pomočjo matematičnega modela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britansko telekomunikacijsko podjetje Inmarsat je s pomočjo radarskih podatkov in matematičnega modela določilo, da je pogrešano letalo strmoglavilo v Indijskem oceanu.

Mojstrska analiza peščice šibkih signalov, ki jih je pogrešano malezijsko letalo poslalo britanskemu satelitu, je bila za oblasti dovolj, da so iz tega sklenile, da je boeing 777 strmoglavil v južni Indijski ocean. Kot je povedal malezijski premier, analize takšnega tipa niso uporabili še v nobeni preiskavi te vrste, piše portal firstpost.com.

Je šlo za samomorilsko akcijo? Zasebno britansko satelitsko podjetje je razkrilo skrivnostno izginotje letala s pomočjo pojava, ki so ga odkril v devetnajstem stoletju, t. i. Dopplerjevega pojava. Analizirali so sedem signalov, ki jih je oddalo pogrešano letalo, in nato s pomočjo omenjenega modela določili, da je letalo letelo proti južnemu delu Indijskega oceana in ne severnemu delu, kot je predvidevala ena izmed teorij.

Preiskovalci, ki se ukvarjajo s skrivnostnim izginotjem boeinga 777, zdaj trdijo, da je bilo letalo uporabljeno v samomorilski akciji.

Slabo vreme ustavilo iskanje letala Iskanje pogrešanega letala MH370 so medtem prekinili za vsaj 24 ur. Kot so sporočili z avstralskega urada za varnost v pomorstvu (Amsa), ki usklajuje večnacionalno iskalno akcijo v južnem Indijskem oceanu, so razlogi za to odločitev močan veter, dež, visoki valovi in nizka oblačnost.

Težava pri iskanju pa ni samo slabo vreme, pač pa tudi velikost področja iskanja – več kot tri milijone kvadratnih kilometrov površine na enem izmed najbolj odročnih področjih na svetu.

"Ne bomo iskali igle v senu," je dejal Mark Binskin, podpredsednik avstralskih obrambnih sil. "Še vedno namreč poskušamo najti seno," je pojasnil.

Besede premierja potrdil tudi izvršni direktor letalskega prevoznika Malezijski premier Najib Razak je v ponedeljek na novinarski konferenci v Kuala Lumpurju svetovni javnosti sporočil, da je letalo, ki je izginilo 8. marca, strmoglavilo v južni Indijski ocean, nesreče pa ni preživel nihče od 239 potnikov in članov posadke.

Premierjeve besede je potrdil tudi izvršni direktor letalskega prevoznika Malaysia Airlines, lastnika pogrešanega letala, Ahmad Jauhari Yahya. "Ne vemo, zakaj, ne vemo, kako se je zgodila ta grozna tragedija. Novica, ki je bila objavljena sinoči in prenesena družinam, je realnost, s katero se moramo soočiti in jo sprejeti," je dejal.

Svojci potnikov Maleziji očitajo napačno vodenje iskanja Pred veleposlaništvom Malezije v Pekingu so medtem protestirali svojci potnikov na letalu, ki so jezni na malezijske oblasti in letalsko družbo.

Novica o usodi njihovih bližnjih jih je samo še dodatno prizadela in razburila. Okoli 200 se jih je zato zbralo na protestu. Del krivde za strmoglavljenje pripisujejo malezijskim oblastem in letalskemu prevozniku Malaysia Airlines.

"Hočemo resnico!" in "Zakaj ste nas pustili tako dolgo čakati?" je po poročanju kitajskih državnih medijev pisalo na transparentih, ki so jih svojci prinesli s seboj. Spisali so tudi izjavo, v kateri letalski družbi, vladi v Kuala Lumpurju in malezijski vojski očitajo, da so skušale prikriti resnico, da so lagale njim in vsemu svetu ter da so iskanje vodile napačno.

Kitajske oblasti zahtevajo predajo najnovejših satelitskih posnetkov Oglasile so se tudi kitajske oblasti. Namestnik kitajskega zunanjega ministra je od malezijskih oblasti zahteval, da pojasnijo ponedeljkove izjave in jim predajo nove satelitske posnetke, na katerih utemeljujejo svoje sklepe. "Iskanje se zdaj ne sme končati. Zahtevamo, da malezijska stran nadaljuje in konča celotno delo," je dejal Xie Hangsheng.

Kritike letijo tudi na družbo Malaysian Airlines, ker naj bi nekatere svojce kar z SMS-sporočili seznanila, da strmoglavljenja ni preživel nihče.

Ne spreglejte