Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2020,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

virus okužba Koronavirus Hrvaška

Sreda, 5. 8. 2020, 13.35

3 leta, 8 mesecev

Na Hrvaškem 58 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Hrvaška | Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 58 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 58 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so od torka potrdili še 58 primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Kot so dodali, je v državi 633 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 111 bolnikov s covidom-19, med katerimi jih je sedem na ventilatorjih. V Srbiji pa so v zadnjem dnevu potrdili 295 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je devet ljudi. V Bosni in Hercegovini so potrdili 274 novih okužb, največ na območju Sarajeva. V Severni Makedoniji pa so tako kot dan prej potrdili več ozdravelih kot novih okužb, ozdravelo je namreč 113 ljudi, na novo pa se jih je okužilo 88.

Hrvaške Kune
Novice Na Hrvaškem tat med aretacijo poskušal pogoltniti denar

To je največje dnevno število okužb po minuli soboti, ko so poročali o 86 primerih okužbe. Od nedelje do torka so potrdili 94 novih okužb. V minulih 24 urah je bilo največ novih okužb v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so našteli 15 primerov, je sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Ko gre za obalne hrvaške županije, so samo še iz primorsko-goranske sporočili, da imajo dva nova primera.

V vseh drugih županijah je bilo skupno 31 okuženih, od tega 19 v dveh slavonskih županijah. Iz sedmih županij, vključno z istrsko, so sporočili, da od torka niso ugotovili novih primerov. Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem ugotovili prvo okužbo z novim koronavirusom, so potrdili 5376 okužb. Medtem je okrevalo 4589 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 154 ljudi. Do zdaj so testirali skoraj 124.400 ljudi, v minulih 24 urah 1167, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite, piše STA.

V Srbiji in BiH več kot 270 novih okužb, v Severni Makedoniji manj kot sto

V Srbiji so potrdili 295 novih okužb po opravljenih 9858 testiranjih, je danes povedala premierka Ana Brnabić. V bolnišnicah je 287 bolnikov, od tega jih je na ventilatorju 132. Dodala je, da se manjša pritisk na zdravstveni sistem in da se razmere počasi umirjajo, to dokazuje tudi, da več ljudi odpustijo iz bolnišnic, kot pa jih sprejmejo.

Postopoma bodo v Srbiji tudi odpravili ukrepe, trenutno pa imajo prednost šole, saj se bliža september in začetek pouka. S tem se trenutno ukvarja krizni štab, je pojasnila Brnabićeva. Po njenem bo sicer še dolgo v veljavi ukrep nošenja mask, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V BiH pa so v zadnjem dnevu potrdili 274 novih okužb, od tega 183 v Federaciji BiH. Največ novih okužb, 86, so potrdili v Sarajevu. V BiH je zaradi koronavirusne bolezni 19 umrlo še šest ljudi. Med njimi je bil en pripadnik vojske. V državi je trenutno nekaj več kot 6000 aktivnih okužb, poroča STA.

Srbija | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Severni Makedoniji pa upada število aktivno okuženih. V zadnjem dnevu je namreč ozdravelo 113 ljudi, potrdili pa so 88 novih okužb. Zaradi covida-19 je sicer umrlo še šest ljudi. Od izbruha so v državi potrdili 11.289 primerov okužbe, od tega jih je 7221 ozdravelo, umrlo pa 511. Vlada je danes odločila, da bodo za nekatere dele Severne Makedonije, predvsem na jugu in severu, podaljšali izredne razmere za 30 dni zaradi povečanega števila migrantov in grožnje širjenja virusa.

V Črni gori so v zadnjih 24 urah potrdili 50 novih okužb, umrli so še štirje bolniki, kar je največ v enem dnevu doslej, je povedal namestnik direktorja Inštituta za javno zdravje Senad Begić. V državi so do zdaj potrdili 3411 primerov okužbe, umrlo je 57 bolnikov s covidom-19, od tega 48 od začetka junija do danes, še navaja STA.

Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice Porast okužb, novi virus terjal še eno smrtno žrtev

Avstrija peti dan zapored z dvomestnim številom novih okužb z novim koronavirusom

V Avstriji so v zadnjem dnevu do danes do 9.30 potrdili 85 novih okužb z novim koronavirusom, od tega največ na Dunaju, in sicer 24. To je že peti dan zapored, ko v tej državi beležijo dvomestno število novih okužb, potem ko jih je bilo prejšnji petek še 175. V avstrijskih bolnišnicah se za boleznijo covid-19 trenutno zdravi 115 ljudi, med njimi jih je 25 na oddelkih za intenzivno nego. Skupaj so do zdaj v Avstriji potrdili več kot 21.500 okužb z novim koronavirusom, med njimi je skoraj 19.500 obolelih že ozdravelo. Za boleznijo covid-19 je v državi umrlo 719 ljudi. (STA)

Ne spreglejte