Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2012,
20.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ZDA

Ponedeljek, 20. 2. 2012, 20.13

7 let, 12 mesecev

"Na ameriških volitvah zmaga Obame, če se bo gospodarski trend nadaljeval"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški predsednik Barack Obama bo zmagovalec predsedniških volitev, če se bo trenutni gospodarski trend v ZDA nadaljeval in bo brezposelnost padala, je menil demokratski senator Marc Pacheco.

Demokratski senator Marc Pacheco iz Massachusettsa je na predavanju v Ljubljani dejal, da bo Barack Obama zmagovalec, četudi bo njegov nasprotnik nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney.

Pacheco: Romney se za predsednika države bori že več let Pacheco se je na predavanju z naslovom Volitve v ZDA: Elektronski pogled iz Massachusettsa v organizaciji Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije (Ifimes) najprej dotaknil republikanske predsedniške tekme, ki je trenutno v polnem teku. Čeprav je nekdanji zvezni senator iz Pensilvanije Rick Santorum v nacionalnih anketah pred kratkim prehitel Mitta Romneyja, ostaja slednji po besedah Pacheca v igri, saj ima dobro finančno podporo, zelo dobro organizacijsko ekipo po državi, za položaj predsednika države bori pa se bori že več let. "Že prvič, ko je kandidiral za guvernerja v Massachusettsu, je v resnici kandidiral za predsednika in to dela zadnjih osem let," je o Romneyju dejal Pacheco.

Predvolilna kampanja naj bi se okrepila, ko bo znan republikanski tekmec Predvolilna kampanja predsednika Obame medtem po mnenju Pacheca še ni v polnem zagonu, a se bo okrepila, ko bo znan republikanski tekmec. Kot je dejal, predsednikov tabor spremlja potek republikanske tekme in soočanja republikanskih kandidatov, beleži in analizira njihove izjave in medsebojne kritike, ki bi jih lahko kasneje izkoristili v svoji kampanji.

Republikanci o socialnih vprašanjih, demokrati o gospodarstvu Medtem ko se kampanje republikanskih kandidatov vrtijo predvsem okoli socialnih vprašanj, kot so istospolne poroke in pravica do splava, s katerimi bi med predsedniško kampanjo lahko pritegnili revnejše volivce, se bodo demokrati med predvolilno kampanjo osredotočili predvsem na gospodarske razmere v državi, je dejal Pacheca.

"Obamova administracija je veliko naredila na področju ustvarjanja novih delovnih mest" "Če se bo gospodarstvo razvijalo v trenutni smeri, bo Obama ponovno izvoljen," je poudaril Pacheca in dodal, da bo Obama moral volivcem pojasniti, v kakšnih razmerah je prevzel položaj predsednika države. Kot je poudaril, je administracija predsednika Obame veliko naredila predvsem na področju ustvarjanja novih delovnih mest, saj se je brezposelnost od njihovega prevzema oblasti, ko je bila najvišja, vztrajno zmanjševala.

Pacheca je kljub morebitni drugi zmagi Obame poudaril, da bodo Obamove politike odvisne tudi od razmerja moči med republikanci in demokrati v senatu in predstavniškem domu. "Sedaj imamo vsaj večino v senatu. Če demokrati to izgubijo in se bo potrebno pogajati, se utegnemo znajti v položaju, ko se zaradi zastoja ne bo nič dogajalo," je poudaril Pacheca.

"Volivci bodo med kampanjo videli, kdo je na njihovi strani in kdo se bori za njih" V primeru, da se bosta v zaključku predsedniške tekme soočila Obama in Romney, pa je Pacheco poudaril, da si bosta nasproti stali dve popolnoma različni osebnosti iz različnih okolij in s popolnoma različno spodobnostjo vzpostavljanja stika z ljudmi. Kot je dodal, bodo volivci med kampanjo videli, kdo je na njihovi strani in kdo se bori za njih.

Ne spreglejte