SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Morda najpomembnejša kampanja na Kickstarterju do zdaj

3

termometer

 | Foto:
Na pobudo Bele hiše so na Kickstarterju začeli zbirati sredstva za pomoč beguncem. Gre za edinstveno kampanjo na tej priljubljeni platformi za množično financiranje.

Na spletni platformi za množično financiranje je Kickstarterjeva ekipa začela zbirati denarne prispevke za pomoč beguncem, ki množično bežijo z Bližnjega vzhoda in iščejo zavetje v Evropi.

Gre za edinstveno kampanjo, saj podporniki v zameno za svoj prispevek ne dobijo nikakršne nagrade ali izdelka, le zavedanje, da so storili dobro delo. Kampanja, ki bo trajala do 13. oktobra, nima določenega denarnega cilja, vsa zbrana sredstva pa bodo (razen manjše vsote za bančne transakcije) namenjena pomoči potrebnim.

Kaj bodo beguncem omogočili z zbranimi donacijami?

Kampanja, ki pomaga ljudem "Ta stran je običajno dom ljudi, ki želijo skupaj ustvarjati nove stvari, a pri tej kampanji gre za nekaj drugega: za skupno željo, da pomoči potrebnim zagotovimo osnovne življenjske potrebščine," je na svojem blogu zapisala Kickstarterjeva ekipa.

"Tudi najmanjša podpora lahko družini zagotovi suha oblačila, svežo vodo in prostor za spanje – tiste majhne reči, ki postanejo vse, takoj ko jih izgubimo," so še zapisali na Kickstarterju, kjer so se odrekli tudi običajni proviziji, ki jo je sicer treba plačati za projekte, s katerimi na tej platformi zbirajo denar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin