SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Milica Al Šebab pobila 36 nemuslimanskih delavcev

1

termometer

 | Foto:
Člani somalijske milice Al Šebab so na severu Kenije pobili najmanj 36 ljudi, nemuslimanskih delavcev v kamnolomu. Nemuslimane so ustrelili po tem, ko so jih ločili od muslimanov.

Napad na kamnolom na severovzhodu Kenije se je zgodil 15 kilometrov od odročnega mesta Mandera blizu nevarne meje s Somalijo, kjer so z Al Kaido povezani Al Šebab in druge milice izvedli že vrsto napadov. Zaradi krepitev napadov v Keniji narašča zaskrbljenost zaradi varnosti v regijah, ki mejijo na Somalijo.

Skupina oboroženih moških je zgodaj zjutraj najprej streljala na speče delavce v šotorih, nato pa izločila nemuslimane, jih polegla na tla in ustrelila v glavo. Nekatere žrtve so bile obglavljene, so povedali policijski viri in mediji.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna islamska somalijska milica Al Šebab in napovedala nove podobne neusmiljene napade. Sporočili so, da so mudžahidi v še enem uspešnem napadu ubili "skoraj 40 kenijskih križarjev".

Napad se je zgodil teden dni po tem, ko je Al Šebab prevzel odgovornost za usmrtitev 28 nemuslimanskih potnikov avtobusa, ki so se peljali iz Mandere. Tudi takrat so večino žrtev polegli po tleh in ustrelili v glavo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin