Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
8.38

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Natisni članek

Rusija ZDA Dmitrij Medvedjev gospodarstvo

Petek, 10. 8. 2018, 8.38

5 let, 8 mesecev

Medvedjev: Ameriške sankcije bomo obravnavali kot napoved gospodarske vojne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

1

Dimitrij Medvedjev | "Na sankcije bomo morali odgovoriti, gospodarsko, politično ali kako drugače, če bo treba," je izpostavil ruski premier Dmitri Medvedjev. | Foto Matej Leskovšek

"Na sankcije bomo morali odgovoriti, gospodarsko, politično ali kako drugače, če bo treba," je izpostavil ruski premier Dmitri Medvedjev.

Foto: Matej Leskovšek

"Kakršnekoli ameriške sankcije, ki bodo prizadele rusko bančništvo ali valuto, bomo obravnavali kot napoved gospodarske vojne. Odgovorili bomo z vsemi potrebnimi sredstvi," je o ameriški napovedi sankcij proti Rusiji zaradi napada z živčnim plinom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala dejal ruski premier Dmitrij Medvedjev.

"Če bodo uvedli kaj podobnega, kot je prepoved bančnih operacij ali uporaba katerekoli valute, bomo to razumeli kot napoved gospodarske vojne. Na to bomo morali odgovoriti, gospodarsko, politično ali kako drugače, če bo treba, je po poročanju Russia Today izpostavil Medvedjev.

Ruska vojska
Novice Generalna skupščina ZN: Rusija naj umakne vojsko iz Moldavije

Kremelj je včeraj nove ameriške gospodarske sankcije proti Rusiji zaradi napada z živčnim plinom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko v Veliki Britaniji označil za nesprejemljive. Znova so zanikali vpletenost v napad.

"Povezovanje novih omejitev, ki so nezakonite, s primerom v Salisburyju obravnavamo kot nesprejemljive," je povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dejal je, da kljub temu še vedno upajo, da bodo z ZDA zgradili konstruktivne odnose.

Srečanje Donalda Trumpa in Vladimirja Putina
Novice Rusija predlagala ZDA sodelovanje pri vračanju sirskih beguncev

Tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert je ob napovedi sankcij dejala, da so obveščevalne službe ZDA potrdile, da je Rusija uporabila kemično ali biološko orožje v nasprotju z mednarodnim pravom.

Sankcije, ki jih bodo uveljavili do konca meseca, zajemajo sicer le prepoved prodaje občutljivih snovi, ki se lahko uporabijo za kemično ali biološko orožje. State Department ugiba, da bi lahko sankcije Rusijo stale več sto milijonov dolarjev.

Gruzija
Novice Deset let po vojni Rusija še vedno Gruzijo svari pred vstopom v Nato

Še ostrejše sankcije pa naj bi bile sprejete po 90 dnevih, če Rusija ne bo dala zanesljivih zagotovil, da česa podobnega kot v Salisburyju ne bo več počela, in če ne bo dovolila mednarodnih inšpekcij svojih kemičnih in bioloških zmogljivosti. Po 90 dneh bi lahko prepovedali tudi dostop ruskih letalskih družb do ameriških letališč.

Ne spreglejte