SiolNET. Novice Svet
2,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Mamula go home!" Nekdanji admiral JLA praznuje 100. rojstni dan

2,89

termometer

mamula
Članek v tedniku Mladina Foto: Slovenska pomlad/Zajem slike

Glavni protagonist članka "Mamula go home!", objavljenega v tedniku Mladina, prispevek je bil po mnenju številnih prvi večji kamen v plazu, ki je sprožil slovensko osamosvojitev, je včeraj praznoval 100. rojstni dan.

Nekdanji zvezni sekretar za obrambo Jugoslavije Branko Mamula je včeraj praznoval 100. rojstni dan. Mamula je rojstni dan dočakal v družinskem krogu v črnogorskem Tivtu, kjer živi že zadnjih 20 let, poroča črnogorski medij Vijesti. Mamuli, ta je ena izmed zadnjih živih oseb, ki so oblikovale Jugoslavijo od njenega nastanka do razpada, so ob osebnem jubileju čestitali številni črnogorski politiki.

"Mamula go home"

Konec osemdesetih let je Jugoslavijo pretresala gradbena afera. Takratni zvezni sekretar za obrambo Branko Mamula, ki je nosil čin admirala jugoslovanske mornarice, je s pomočjo zastonj delovne sile v obliki podrejenih vojakov gradil zasebno vilo. Tednik Mladina je objavil članek o gradnji in o prodaji orožja Etiopiji z naslovom "Mamula go home!". Jugoslavija je ukrepala proti Mladini, Mamula je odstopil, dogodek pa številni označujejo za prvi večji kamen v plazu, ki je sprožil osamosvojitev Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin