Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ukrajina parlament nasilje pretep

Četrtek, 13. 12. 2012, 11.30

8 let

Kličko se ni pridružil pretepu v ukrajinskem parlamentu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predstavniki opozicije in vladne koalicije so na prvem zasedanju novoizvoljenega parlamenta poskrbeli za pravo senzacijo, saj so sejo prekinili zaradi množičnega pretepa.

Poslanci v ukrajinskem parlamentu so ustavili prvo sejo novoizvoljenega parlamenta, ko so predstavniki opozicije in vladne koalicije vstali s svojih sedežev in se pomikali proti govorniškemu odru. Ko so si gledali iz oči v oči, se je začelo prerivanje, ki so se mu pridružili še preostali poslanci, ki so se prerivali, grabili za obleke in porivali drug drugega.

Poslanci so si skočili v lase, Kličko pa jih je le opazoval Nekateri poslanci so poskušali splezati na govorniški oder, vendar so jih poslanci, ki so bili tam, odrinili. Edini, ki se množičnemu prerivanju ni pridružil, je bil Vitalij Kličko, sicer predsednik stranke Udar in svetovni boksarski prvak v težki kategoriji.

Včerajšnja seja ukrajinskega parlamenta je bila prvi preizkus kohezije političnih sil, ki podpirajo ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča. Ta naj bi s svojim glasom pričakovano podprl Mikolo Azaraova za premierja, temu pa so nekateri poslanci nasprotovali že od samega začetka seje.

Danes bodo znova poskušali izglasovati novega premierja Poslanci so se že drugi dan zapored zapletli v pretep, ker je opozicija zahtevala, da vsak poslanec glasuje le zase. Pogosto se namreč dogaja, da poslanci glasujejo tudi namesto kolegov iz stranke, ki so odstotni, čeprav ustava in zakon določata, da morajo glasovati osebno. Kljub temu so izvolili novega predsednika parlamenta, poslanca vladajoče Stranke regij Volodimirja Ribaka, še danes pa naj bi glasovali tudi ponovnem imenovanju Mikole Azarova na položaj premiera.

Ne spreglejte