Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2023,
10.26

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,82

Natisni članek

Poljska trajekt nesreča nesreča

Nedelja, 2. 7. 2023, 10.26

10 mesecev

Je mati porinila otroka s trajekta in za njim skočila v smrt?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,82
trajekt Stena Line med Poljsko in Švedsko | V podjetju Stena Line so razkrili, da posnetki videonadzornih kamer ne kažejo na to, da bi lahko deček s trajekta v morje padel ponesreči. | Foto Gulliverimage

V podjetju Stena Line so razkrili, da posnetki videonadzornih kamer ne kažejo na to, da bi lahko deček s trajekta v morje padel ponesreči.

Foto: Gulliverimage

Poljsko državno tožilstvo je sprožilo preiskavo nesreče, ki se je v petek zgodila na trajektu med Poljsko in Švedsko in v kateri sta umrla mati in njen sedemletni otrok. Če je sprva kazalo, da je otrok v morje s trajekta padel ponesreči, mati pa naj bi se za njim pognala, da bi ga rešila, preiskovalci zdaj sumijo, da je šlo pri tem za umor otroka in samomor matere, poročajo na poljskem spletnem portalu Fakt.

Po prvih novicah je sedemletni otrok v četrtek s krova trajekta, ki je bil na poti iz Poljske proti Švedski, padel v Baltsko morje. Njegova mati naj bi skočila za njim, posadka trajekta pa je na pomoč vpoklicala švedske reševalce. Ti so ju po enourni reševalni akciji našli in prepeljali v bolnišnico, kjer sta zaradi poškodb umrla.

A zgodba je doživela zasuk. Tiskovna predstavnica okrožnega tožilstva v Gdansku je za agencijo DPA povedala, da zdaj poteka preiskava umora otroka in samomora matere. Dodatnih podrobnosti ni navedla.

Poljski mediji poročajo, da deček najverjetneje ni ponesreči padel s trajekta. | Foto: Fakt Poljski mediji poročajo, da deček najverjetneje ni ponesreči padel s trajekta. Foto: Fakt

Poročila o tem, kaj se je točno zgodilo na trajektu Stena Spirit, so bila sprva različna, a v družbi so v podjetju Stena Line za Fakt razkrili, da posnetki videonadzornih kamer ne kažejo na to, da bi lahko deček s trajekta v morje padel ponesreči.

trajekt, Filipini, požar
Novice V požaru na trajektu reševali 120 ljudi #video
Morje
Novice Mama skočila za otrokom, ki je padel s trajekta. Poškodbe usodne za oba.
Ne spreglejte