SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izraelci na meji z Gazo ubili več Palestincev

4

termometer

Na meji z Gazo so se spopadli izraelski vojaki in mladi Palestinci. Ti so vojake obmetavali s kamenjem, oni pa so odgovorili s streli. Ubitih je bilo najmanj pet Palestincev, starih od 15 do 20 let.

Mladi Palestinci so se s kamni lotili izraelskih vojakov na izraelski strani območja Gaze, ti pa so odgovorili s strelnim orožjem. Med ubitimi so trije 20-letniki ter po en 19- in 15-letnik. V spopadih je bilo 21 Palestincev tudi ranjenih.

Izrael: Vojaki so streljali proti glavnim pobudnikom Po trditvah izraelske vojske se je mejni ograji v Gazi približalo kakih 200 Palestincev, ki so v vojake metali kamenje in goreče pnevmatike. Vojaki so streljali proti "glavnim pobudnikom", da bi preprečili napredovanje nasilnežev in jih razgnali.

"Boj za Jeruzalem je tudi boj za Gazo" Nasilje je izbruhnilo, potem ko je vodja palestinskega gibanja Hamas, ki vlada na območju Gaze, nemire v Jeruzalemu danes označil za novo palestinsko intifado in pozval k še večjemu uporu Palestincev. "To je edina pot, ki nas bo vodila k osvoboditvi," je med petkovimi molitvami v mošeji v Gazi poudaril Ismail Hanija ter dejal, da "je boj za Jeruzalem tudi boj za Gazo, intifada na Zahodnem begu je intifada našega naroda".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin