Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
28. 8. 2020,
12.33

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

8

Natisni članek

okuženi Koronavirus Hrvaška

Petek, 28. 8. 2020, 12.33

3 leta, 7 mesecev

Na Hrvaškem znova blizu rekorda: 357 novookuženih

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

8

Hrvaška Split Dalmacija morje jadran | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 357 novih okužb z novim koronavirusom, kar je le en primer manj, kot znaša sredin rekord. Tri osebe so umrle. V bolnišnicah se zdravi 212 pacientov s covid-19, od tega 11 s pomočjo ventilatorjev. Dve županiji, Zagrebška in Brodsko-posavka, beležita rekordno število novookuženih.

Hrvaška je včeraj beležila 304 nove okužbe z novim koronavirusom, dve osebi sta umrli. Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe, se je okužilo 9.549 oseb, od katerih jih je 180 umrlo.

Nova žarišča je povzročilo poročno slavje, rojstnodnevna zabava, romarji iz Medžugorja in maturantski izlet v Dubrovački županiji, je na novinarski konferenci povedal vodja hrvaškega inštituta za javno zdravje Krunoslav Capak.

Trenutno je na Hrvaškem aktivno obolelih 2.560 oseb. V Istri jih je 88, v Primorsko-goranski županiji 69, v Splitsko-dalmatinski županiji pa 776.

Split
Novice Nov rekord na Hrvaškem: potrdili največ novih okužb do zdaj

Dubrovačko-neretvanska in Međimurska županija so zahtevale zaostritev ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. O njihovih predlogih bo danes odločal štab civilne zaščite.

Hrvaški BDP strmoglavil za rekordnih 15,1 odstotka

Hrvaški bruto domači proizvod (BDP) je v letošnjem drugem četrtletju v medletni primerjavi strmoglavil za 15,1 odstotka, kar predstavlja največji upad od leta 1995, odkar pri sosedih spremljajo to statistiko. Gre tudi za prvo nazadovanje gospodarske aktivnosti na Hrvaškem od sredine leta 2014, je danes objavil hrvaški statistični urad. Številke so neprijetno presenetile tudi analitike, saj je stroka pričakovala, da bo padec 13,9-odstoten, poroča STA.

Strmoglavljenje hrvaške gospodarske aktivnosti je posledica pandemije bolezni covid-19 in restriktivnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki so paralizirali gospodarstvo vse od druge polovice marca do konca aprila.

Tri države uvedle omejitve

Hrvaško je včeraj na oranžen seznam uvrstila Danska in svojim državljanom odsvetovala potovanje v državo. Tistim, ki že dopustujejo na Hrvaškem, pa je dansko ministrstvo svetovalo, da lahko ostanejo do načrtovanega odhoda, a se morajo ob povratku v domovino testirati. V primeru zdajšnjega potovanja na Hrvaško jih ob prihodu domov čaka 14-dnevna karantena.

Slovaška je Hrvaško uvrstila na rdeči seznam. Slovaški turisti, ki se bodo vračali po 2. septembru, bodo morali v 10-dnevno karanteno.

Hrvaška
Novice Na Hrvaškem spet več kot 300 novih okužb

Poljska bo od 2. septembra prepovedala letalske polete iz 46 držav, med drugim tudi iz Hrvaške.

Ne spreglejte