Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2009,
14.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 6. 2. 2009, 14.22

8 let, 5 mesecev

Italijanski senat potrdil zakonski osnutek o varnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Italijanski senat je včeraj potrdil zakonski osnutek o varnosti. Ta predvideva plačevanje dovoljenja za bivanje, ki bo stalo od 80 do 200 evrov.

Osnutek predvideva tudi uvedbo registra brezdomcev, zdravnikom pa omogoča ovadbo nezakonitih priseljencev. Nezakonito bivanje v Italiji bo po sprejetju zakona kaznivo dejanje. Obhodne straže ne bodo oborožene Senat je potrdil tudi člen o tako imenovanih padskih obhodnih stražah, združenjih, ki bodo policijo obveščale o dogodkih, ki ogrožajo ali bi lahko ogrozili varnost prebivalcev ali uničili okolje. Straže na podlagi amandmaja senatorke Demokratske stranke Felice Casson ne bodo oborožene, kot je bilo sprva predvideno. Senat je potrdil tudi člen o prepovedi delovanja nepoznanih združenj ali organizacij, katerih dejavnosti bi utegnile imeti teroristične cilje. Notranje ministrstvo bo lahko v tem primeru delovanje organizacije prepovedalo in zaseglo njeno imetje, poroča italijanski dnevnik La Repubblica.

Prepovedano bolikovanje spletnih skupin, ki zagovarjajo mafijske združbe Zakonski osnutek o varnosti, za katerega je glasovalo 154 senatorjev, 114 pa jih je bilo proti, tudi prepoveduje oblikovanje spletnih skupin, ki zagovarjajo mafijske združbe ali njene vidnejše člane - v Italiji se je namreč nedavno sprožila polemika ob skupinah za podporo mafijskim šefom, kot je denimo Toto Riina, ki so se pojavile na priljubljeni spletni socialni mreži Facebook. Osnutek prepoveduje tudi spletno spodbujanje rasne, etnične in verske nestrpnosti ter spolnega nasilja.

Potrditev osnutka, ki ga sedaj mora potrditi še poslanska zbornica, je z veseljem pozdravila stranka Severna liga, ki se vneto bori proti nezakonitemu priseljevanju, medtem ko je levosredinska opozicija govorila o "sramotnih in nečloveških določilih".

Zdravniki bodo lahko ovadili pacienta, nezakonitega priseljenca Veliko nasprotovanja je požel člen, ki zdravnikom dovoljuje ovadbo pacienta, nezakonitega priseljenca. Vodja Demokratske stranke Walter Veltroni je dejal, da bodo zdravniki tako postali ovaduhi, ter potrjeni člen označil za nečloveški in rasističen.

Ne spreglejte